Health update: Dít is de nieuwste fitnesstrend

Ja, springend sporten...

Lees ook

Het laatste nieuws over fitness, voeding, wellness en meer.

Springend sporten
Aan de andere kant van de oceaan is trampoline springen al een enorme fitnesstrend. En dan niet leuk zoals je als kind deed, nee, heuse fitness en bootcamplessen die al springend worden gegeven. Leuk en intensief, want volgens onderzoek van NASA staat tien minuten springen gelijk aan een half uur hardlopen. Terwijl je door de zachte ondergrond veel minder kans hebt op blessures. In Nederland kun je de work-outs doen bij Trampolinepark Jump XL. 

Sporty new year!
Van plan om jezelf vaker van je sportieve kant te laten zien? Die voornemens houd je natuurlijk het langst vol in een nieuw blits pakske. Under Armour luidt met een nieuwe collectie van de Threadborne-lijn 2018 in. Pluspunten: mooie gladde, bijna naadloze kleding die voelt als een tweede huid en die sneldrogend, warmte afvoerend en plakvrij is.

Go nuts
Dat noten gezondheidsbommetjes zijn wisten we al, maar uit recent onderzoek van Harvard komt naar voren dat twee keer of vaker per week een handje noten eten de kans op hartziekten met bijna 23 procent vermindert ten opzichte van mensen die geen noten eten. De onderzoekers bestudeerden 200.000 mensen, sommigen wel dertig jaar lang. En wat is nou een handje noten? Zeg 23 amandelen, 16 cashewnoten, 14 halve walnoten of 45 pistachenoten.

Lees ook: Deze foodtrends van 2017 zijn helemaal niet gezond

Beeld: Katelijne Verbruggen

Laatste nieuws

Zie ook