De mooiste mode-expo’s om nu te bezoeken

Deze mag je zeker niet te vergeten!

Lees ook

Marie Claire tipt je dit keer vijf mode-exposities die je zeker niet mag missen.

Boucheron 160 jaar!
Ter gelegenheid van de 160ste verjaardag van het juwelenhuis, organiseert Boucheron de tentoonstelling “Vendôrama” in de Monnaie in Parijs. Vendôrama biedt bezoekers een ongekende gelegenheid om zichzelf onder te dompelen in de avant-garde wereld van Boucheron, de eerste juwelier van Place Vendôme. Savoir-faire, innovatie en creativiteit zijn de drie historische waarden van Boucheron en die zullen in kaart gebracht worden tijdens deze tentoonstelling.

Van 12 januari t/m 28 januari – boucheron.com

Azzedine Alaïa – The Couturier
Het was een van delaatste projecten die Azzedine Alaïa deed voor zijn dood op 18 november: een grote expositie met zijn mooiste couturestukken. In de lente van 2018 zullen maar liefst 60 stukken uit het archief van de ontwerper te zien zijn in het Design Museum in Londen.

Karolina Kurkova and Azzedine Alaia

Vanaf 10 mei 2018 – TheDesignMuseum.com 

MaxMara Coats!
Als je je afvraagt wat je vóór je 30ste zeker in je garderobe moet hebben? Laat het dan een Max Mara-jas zijn. De jassen van het Italiaanse modemerk zijn iconisch op zich en verdienen dan ook gewoon, zoals het hoort, een eigen expo. Na Moskou, Peking, Tokio en Berlijn is nu Seoul aan de beurt. Hier zal de exhibitie Coats! zich tot en met 12 december vestigen in het Dongadaemun Design Plaza, dat overigens het werk is van wijlen architect Zaha Hadid.

Een kijkje in het jassen-archief van het Italiaanse modehuis Max Mara

Opgericht door Achille Maramotti in 1951, exposeert het merk maar liefst negentig jassen. Startend inde jaren ’50 tot de meest recente exemplaren die afgelopen Milanese modeweek nog op de catwalk werden gestuurd. En niet te vergeten: de iconische 101801-stijl. Het jassen-archief van het merk wordt volledig blootgelegd. Zo zal je ook originele schetsen aanschouwen van ontwerpers als Jean-Charles de CastelBajac, Karl Lagerfeld en Proenza Schouler die ooit de collecties bepaalden voor Max Mara. Een niet te missen expo voor iemand die zich heel toevallig in Seoul bevindt. 

Originele schetsen van verschillende designers die voor Max Mara ontwierpen

Van 28 november t/m 12 december – www.maxmara.it 

Christian Dior: Designer of Dreams

Een expositie, zo groot en overweldigend, dat onze hoofdredacteur Annelies Pijper er het hart van vol heeft. Een van de eerste dingen die ze zei toen ze terug op kantoor kwam na de modeweken in september, was: “Ga de expo bekijken, zo snel mogelijk”. Het retrospectief van ’s werelds bekende Franse couturier Christian Dior gaat over veel meer dan alleen mode. Het is een ervaring, gevoel en emotie die je door de hele tentoonstelling wordt meegegeven. Iets niet te omschrijven, iets waarbij je hart als modekenner een sprongetje maakt.

Beeld: Adrien Dirand

De expo laat zo’n 300 jurken zien, verspreid over 3000 vierkante meter in het Parijse Musée Arts Décoratifs. Gecureerd door Florence Müller is de expo verdeeld in 23 verschillende thema’s waarbij je ook meteen kunt waarnemen welke grote designers er in 70 jaar Dior voor het merk gewerkt hebben. Van Yves Saint Laurent, John Galliano en Raf Simons tot de huidige creative director Maria Grazia Chiuri. We kunnen wel blijven vertellen, maar je kunt het beter met je eigen ogen waarnemen. Een retourtje naar Parijs it is!

Beeld: Adrien Dirand

Nog tot en met 7 januari 2018 – www.dior.com 


Louis Vuitton: Volez, Voguez, Voyagez

En of we gek zijn op onze koffers inpakken en de wereld over reizen. En als dat dan nog een echte Louis Vuitton-trunk betreft, zit je al helemaal gebakken. Wanneer Louis Vuitton zijn ‘Volez, Voguez, Voyagez’-expo in 2015 in le Grand Palais in Paris onthulde, kon een verhuizing over de grenzen niet uitblijven. Nu is de exhibitie met al zijn luxueuze bagage in het oude American Stock Exchange-gebouw in New York geland. 

De bekende Vuitton-koffers herken je uit duizenden – Louis Vuitton Malletier

Over drie verschillende verdiepingen, verdeeld over tien verschillende thema’s vulde het Franse modemerk de kamers met reis- en modegerelateerde items die vanaf zijn oprichting in 1854 het merk maakten tot wat het vandaag is. Documenten, speciale objecten en reiskoffers die toebehoorden aan bekende families zoals de Vanderbilts, Rockefellers en schrijvers als Ernest Hemingway en F. Scott Fitzgerald. We noemen het een meer dan interessante en nostalgische wandeling door het verleden van de door reis geobsedeerde Louis Vuitton himself.

Een reis door het verleden in de nieuwe expo – Louis Vuitton Malletier


Nog tot en met 7 januari 2018 – www.louisvuitton.com 

Lees ook: Donatella Versace wordt geëerd met Fashion Icon Award

Beeld: Dior, Louis Vuitton, Mugler, Max Mara

Laatste nieuws

Zie ook