Maakt een koud kantoor je meer of minder productief?

Want er moet, ook tijdens de hittegolf, gewoon gewerkt worden.

Koud kantoor

Hoewel Nederland op dit moment kampt met een hittegolf en je het liefst verkoeling opzoekt, moet er helaas ook gewerkt worden. Thuiswerkers zonder airco hebben het zwaar te verduren, maar voor de mensen die naar kantoor gaan, zij kunnen genieten van een verkoelende airco. Maar maakt een 'koud' kantoor je eigenlijk meer of minder productief?

Temperatuur

Een airconditioning is erg fijn tijdens warmere dagen, want een koelere temperatuur houdt je op scherp, toch? We hate to break it, maar dit is dus eigenlijk niet zo.

Onderzoek

Onderzoekers hebben naar gegevens van 500 deelnemers gekeken. Ze onderzochten of de temperatuur op kantoor invloed zou kunnen hebben op je productiviteit. Enne, de resultaten toonden aan dat vrouwen juist productiever zijn in een warmere omgeving en mannen juist als het wat kouder is.

Maar dat is nog niet alles. De onderzoekers concludeerden dat warmere temperaturen ervoor zorgen dat je productiever bent. Dit geldt niet alleen voor vrouwen maar voor iedereen. "Onze resultaten tonen aan dat warmte niet alleen voor comfort zorgt, maar ook voor betere cognitieve presentaties en een hogere productiviteit", aldus de onderzoekers.

Carriere
  • Marie Claire
  • iStock