Met deze tips krijg jij je witte schoenen weer helemaal schoon

Het lijkt onmogelijk om ze schoon en écht wit te houden.
witte schoenen schoonmaken

Witte schoenen zijn een onmisbaar onderdeel van onze kledingkast. Het enige nadeel? Het lijkt onmogelijk om ze schoon en écht wit te houden. Door deze stappen te volgen krijg jij al je witte sneakers weer helemaal spik en span. Maar pas op: wel op eigen risico!

Canvas

Stap 1: Verzamel je benodigdheden
Ga opzoek naar zuiveringszout en witte azijn om je witte schoenen mee schoon te maken.

Stap 2: Meng al je benodigdheden
Meng een eetlepel zuiveringszout met twee eetlepels witte azijn en een kopje warm water.

Stap 3: Begin met schrobben
Dompel een doekje of een schone tandenborstel in de pasta en begin het vuil op je schoenen weg te schrobben. Het zuiveringszout mengsel zal vrij snel drogen. Borstel vervolgens de overgebleven pasta af en laat je schoenen drogen.

Suède

Stap 1: Verzamel je benodigdheden
Je hebt een zachte katoenen doek, een suède steen/gum, witte azijn en een suède borstel nodig.

Stap 2: Verwijder vlekken
Maak je schoenen schoon met de zachte doek om eventueel vocht te verwijderen. Wrijf vervolgens voorzichtig over de vlekken met de suède steen/gum.

Stap 3: Droog af met papieren doekjes
Leg een papieren doek op eventuele natte vlekken en druk het aan. Zorg ervoor dat je niet over het vuil en de vlekken wrijft, want die kunnen zich over de schoen verspreiden.

Stap 4: Verwijder de resterende vlekken
Dompel de zachte doek onder in witte azijn en wrijf de resterende vlekken voorzichtig weg. Als je dat gedaan hebt, laat je je schoenen drogen en wrijf je de buitenkant van de schoen in met een suède borstel. Dit zal ervoor zorgen dat de fluweelachtige textuur terugkomt.

Leer

Stap 1: Verzamel je benodigdheden
Je zult papieren doekjes, zachte zeep en een katoenen lap (een oud t-shirt werkt geweldig) nodig hebben.

Stap 2: Pak het oppervlakkige vuil aan
Maak een papieren handdoekje nat, knijp het overtollige water eruit en veeg het vuil op de buitenkant van je schoenen er zachtjes van af. Dit helpt bij het verwijderen van grotere plekken vuil. Nadat je klaar bent met deze stap, laat je je schoenen 10 minuten drogen.

Stap 3: Schrob met zeep
Maak je doek (shirt) nat en schuim het op met wat zeep. Schrob de schoen totdat het weer perfect wit is. Veeg het overtollige zeep af met een schone doek. Laat daarna je schoenen weer 10 minuten drogen.

Afhankelijk van hoe vies je schoenen zijn, maar misschien moet je dit proces een paar keer herhalen. Good luck!

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5fc1073f02400', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });