Deze frisse salades zijn perfect voor de warme dagen

Ook minder trek op een warme zomerdag? Kijk dan eens naar deze koude recepten.

Als je de afgelopen dagen ook niet meer wist wat je moest eten, dan hebben wij goed nieuws! Want onderstaande salades wil je voortaan aan je receptenboekje toevoegen.

1. Vietnamese salade met pulled chicken en zoetzure chilidressing

Deze Vietnamese salade met pulled chicken ziet er ontzettend goed uit en de gegrilde mango en zelfgemaakte zoetzure chilidressing voegen een verrassende smaak toe.

Ingrediënten
2 kipfilets
1 courgette
1 mango (gegrild)
100 g mihoen
100 g wortel julienne
100 g witte kool
100 g ongezouten pinda’s
2 limoenen
10 g munt
3 el sambal
3 el Becel Olie Blend Classic
4 el Becel Original voor koken en bakken
1 el agavesiroop
zout en peper

Bereidingswijze
1. Verwijder de schil van de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Snijd het vruchtvlees in repen. Bestrijk de mango met Becel Original voor koken en bakken en grill de mango in een grillpan totdat de mango mooie grillstrepen heeft gekregen. Haal de mango uit de pan, bestrijk de kipfilet met Becel Original en grill totdat deze gaar is. Laat de kip afkoelen en trek de kipfilet met behulp van 2 vorken uit elkaar tot pulled chicken.

2. Doe ondertussen de sambal, agavesiroop, Becel Olie Blend Classic en het limoensap in een kom en roer het geheel door elkaar. Proef en breng op smaak met zout en peper.

3. Kook de mihoen volgens de instructies op de verpakking gaar.

4. Haal een courgette door een spiraalsnijder, snijd de munt grof en doe het geheel in een kom samen met de mihoen, wortel julienne, witte kool en pulled chicken.

5. Schenk de zoetzure chilidressing over de Vietnamese salade en serveer met de gegrilde mango.

2. Pastasalade met groene asperges en avocadodressing

Vier de zomer met een groene pastasalade! Deze vegan salade met groene asperges en avocadodressing zit vol groenten.

Ingrediënten
voor 4 personen

250 g volkoren penne
350 g groene asperges
200 g doperwten
85 g veldsla
25 g ongezouten pistachenoten
2 avocado’s
4 el Becel Olie Blend Classic
2 el Becel Original voor koken en bakken
1 citroen, sap en rasp
½ tl chilivlokken
zout en peper

Bereidingswijze

1. Kook de volkoren penne volgens de instructies op de verpakking gaar.

2. Snijd 1-2 cm van de harde onderkant van de groene asperges af en snijd de asperges vervolgens in stukken van ongeveer 3 cm. Verhit Becel Original voor koken en bakken in een koekenpan en roerbak de groene asperges op middelhoge temperatuur. Haal de groene asperges wanneer ze goudbruin en knapperig zijn uit de pan en zet apart.

3. Breng water aan de kook, verlaag de temperatuur en verwarm de doperwten 4 minuten. Haal de doperwten uit het water en bewaar ze in een kom met koud water tot later gebruik.

4. Hak de pistachenoten grof en zet apart. Doe de avocado samen met sap en rasp van de citroen, chilivlokken en Becel Olie Blend Classic in een keukenmachine en meng tot een gladde saus. Proef en breng op smaak met zout en peper.

5. Doe de volkoren penne samen met de groene asperges, doperwten en veldsla in een kom en hussel het geheel door elkaar.

6. Verdeel de pastasalade over de borden, giet hier de avocadodressing over en garneer met pistachenoten.

Bron: Becel | Beeld: iStock, Becel

Laatste nieuws