Pirelli-kalender 2018 is een ode aan diversiteit

Het thema van dit jaar: Alice in Wonderland

Lees ook

De nieuwste Pirelli-kalender genaamd The Cal is hier. Hij is spraakmakend en ó zo smaakvol. Dit jaar werd de fotografie van de Pirelli-kalender 2018 verzorgd door de Britse topfotograaf Tim Walker. Met het thema Alice in Wonderland creëerde Walker een sprookjesachtige kalender met uitsluitend donkere modellen.

Traditie
De Italiaanse bandenproducent Pirelli staat bekend om de exclusieve kalender. Alleen was die tot twee jaar geleden nog gevuld met sexy foto’s van blote modellen. Die traditie werd verbroken door fotografen Annie Leibovitz en Peter Lindbergh, zij portretteerden voor het eerst carrièrevrouwen en make-uploze actrices. De fotograaf Tim Walker gaat nog een stapje verder. Voor de Pirelli-kalender 2018 koos hij ervoor om alleen donkere modellen te fotograferen.

Donkere modellen
Topmodellen en creatievelingen als Naomi Campbell, RuPaul, Whoopi Goldberg, Adwoa Aboah en Lupita Nyong’o, poseerden voor de camera van Walker. Pirelli en Walker noemen het ook wel een ode aan de diversiteit. Bekijk de kalenderfoto’s hier en geniet mee van de backstagebeelden hieronder. 

Lees ook: De redactie tipt 7 x doen, lezen, hebben

Beeld: Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook