Lees: 4 carrièrelessen van Stephanie Eliyahoo

Tips van een echte businesswoman!

Lees ook

Stephanie is Managing Director van de The Entourage Group, haar man Yossi is oprichter en co-owner. Ze hebben 14 restaurants (Momo, The Butcher, Izakaya, The Duchess en Mr Porter) en één club (Mad Fox) in o.a. Amsterdam, Ibiza en Berlijn. 

Werk vanuit je passie
“Yossi en ik werken al zestien jaar in de hospitalitybranche. Eerst waren we vrienden en later een stel. Hij is de meest gepassioneerde en ambitieuze man die ik ken. Dat geeft mij nóg meer passie voor het vak. Het is makkelijk om achterover te leunen als je succesvol bent, maar je moet altijd de vinger aan de pols houden en overal bovenop zitten. Elk jaar krijgen onze zaken een opfrisbeurt en brengen we nieuwe gerechten; you need to keep it alive! Je moet altijd een stap vooruit denken en scherp en gefocust zijn. Ben je dat niet, dan liggen er kapers op de kust.”

Behandel iedereen met respect 
“Mijn ouders zeiden altijd: behandel anderen zoals jezelf behandeld wilt worden. Dat is me altijd bijgebleven en heeft me geholpen: op school, op de universiteit én toen ik mijn eigen bedrijf begon. Er werken zo’n 750 mensen voor ons en ik benader iedereen gelijk, van de serveerster tot de general manager. Ik merk dat onze mensen dat waarderen. Ons restaurant Momo bestaat volgend jaar tien jaar en 70 procent van het personeel werkt er al negen jaar. Dat is bijzonder in de hospitalitywereld. Onze vierjarige dochter geef ik de les van mijn ouders ook mee.”

“Ik benader iedereen gelijk, van de serveerster tot de general manager”

Plan, plan, plan
“Als Managing Director ben ik verantwoordelijk voor alle operationele facetten binnen The Entourage Group. Het plannen zit er van jongs
af aan al in, maar als zakenvrouw moest ik nóg georganiseerder zijn. Dat is denk ik een sleutel tot succes. In mijn telefoon heb ik vier agenda’s: die van mezelf, die van Yossi, familie en bedrijf. En naast mijn bed ligt een notitieblok waar ik alle to-do’s in opschrijf. Als ik dat niet doe, blijft mijn hoofd maar doorrazen. En het is heerlijk om iets door te kunnen strepen!”

Creëer een goed team
“We zijn als bedrijf heel snel gegroeid. In het begin wilde ik bij iedere meeting zijn, maar dat is fysiek onmogelijk, zeker omdat onze bedrijven op meerdere plekken in Europa zijn. Zaken overdragen vond ik het moeilijkst. Het opbouwen van een sterk, loyaal team mensen van diverse nationaliteiten en achtergronden was een uitdaging. Maar het ging op een natuurlijke manier. Door de jaren heb ik duizenden sollicitatiegesprekken gevoerd en nu weet ik binnen een paar minuten of iemand bij ons past. Wat bij ons overheerst is een familiegevoel, daarom hebben we ook voor de naam ‘Entourage’ gekozen. We doen het samen.”

Lees het hele artikel en nog meer tips van Stephanie in het partyissue! Het partynummer is online en in de winkel verkrijgbaar. 

Lees ook: Dit zijn de carrierelessen van Olcay Gulsen

Tekst: Jessica van Zanten

Laatste nieuws

Zie ook