6 tips om je klaar te maken voor de werkweek

Gelukkig is het al dinsdag, waardoor je morgen al op de helft zit!

Lees ook

Bekijk het van de positieve kant: het is dinsdag, wat betekent dat je morgen al op de helft zit! Mocht je toch iets meer nodig hebben dan een positieve mindset, dan komen deze zes tips misschien iets beter van pas.

1. Drink veel water

Zorg er voor dat je voldoende water blijft drinken. Een saaie tip maar don't blame us, het is namelijk echt effectief.

2. Beweeg

Beweging zorgt ervoor dat jij je beter kunt focussen en dus minder snel fouten maakt op werk. Ook blijkt uit onderzoek dat het vermoeidheid tegengaat, omdat het je energielevel direct een boost geeft. Ga in de ochtend nog even snel naar de sportschool, zodat je daarna vol energie aan het werk kan.

3. Neem een koude douche

Het nemen van een koude douche maakt je niet alleen goed wakker, maar het helpt ook je vermoeide huid te herstellen.

4. Vermijd suikers

Waarschijnlijk krijg je op een gegeven moment zin in suikers om je energielevel omhoog te brengen, maar het laat je uiteindelijk alleen maar slechter voelen. Je krijgt er namelijk maar tijdelijk energie van, waardoor je daarna juist weer instort.


5. Eet veel groente en fruit

Neem regelmatig wat groente en fruit als tussendoortje. Het hydrateert je lichaam en zorgt voor goede vezels. De antioxidanten die er in zitten, helpen je lichaam te herstellen na een ongezond weekend.

6. Matig met zout eten

Probeer bewerkt eten als kant-en-klaarmaaltijden, voorverpakte soep of pastasaus en dressings uit de supermarkt te vermijden. Al het zout dat erin zit zorgt ervoor dat vocht wordt opgeslagen, waardoor jij je opgeblazen kan voelen.

7. Ga op tijd naar bed

Het is belangrijk dat je goed uitrust. Zorg ervoor dat je op tijd naar bed gaat en zo aan je acht uur slaap komt. Op deze manier kan jij weer uitgerust aan je werkweek beginnen.

Bron: Bustle | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook