5 boeken over geld die elke vrouw gelezen moet hebben

Kennis is macht, toch ladies?

Lees ook

Niets kost zo veel energie als piekeren over geld. Is het niet dat je er gebrek aan hebt, dan is het wel waar je het aan uit moet geven. Het fenomeen geld kan een struggle vormen in je leven, en laten we eerlijk zijn: we’ve all been there. Daarom is het geen slecht idee om je kennis wat te verbreden. Met deze boeken kan dat ook nog eens heel leuk worden. Geen saaie epistels over financiën included, beloofd.

The Index Card – by Helaine Olen Harold Pollack


Dit boek maakt een eenvoudige maar behulpzame belofte: “Alles wat je moet weten over het beheren van je geld samengevat in tien regels die passen op een indexkaart”. Met hoofdstukken zoals: “Je bent geen miljardair” en “Uw financiële adviseur is niet uw vriend” is dit dé financiële handleiding met humor.

Prince Charming Isn’t Coming – Barbara Stanny


Tien jaar geleden werd dit baanbrekende boek voor het eerst gepubliceerd. Het beschrijft de situatie dat velen nog altijd wachten op de prins die ze financieel komt redden. In de hernieuwde versie van het boek inspireert Barbara Stanny lezers om hun eigen geld en leven te beheersen. Geen moeilijke vakjargon of saaie financiële tips, oftewel een boek waar je echt iets aan hebt.

Nudge – Richard Thaler and Cass Sunstein


Technisch gezien gaat dit boek niet over financiën. Toch zal het je kijk op geld en de manier waarop je ermee omgaat veranderen. Vragen zoals: hoe kunnen wij onze samenleving ertoe brengen om de juiste keuzes te maken? Keuzes waardoor we gezonder en gelukkiger worden en waardoor we over meer welvaart en vrijheid beschikken worden hierin beantwoord.

How to Be Rich and Happy – John. P


Nee, dit is niet weer zo’n Amerikaans oppervlakkig zelfhulpboek. How to Be Rich and Happy laat zien dat je gelukkig en rijk bent als je datgene kunt doen wat je wilt doen. En dat heeft niet altijd met geld te maken. Tijdens het lezen van dit boek kom je erachter wat rijk en gelukkig voor jou betekent en wat daarbij de belangrijkste aspecten zijn in je leven.

The Art of Money – Bari Tessler


Dit is het boek voor mensen die eigenlijk niet aan geld willen denken. Het is een boek dat je financieel verstandige vriend, therapeut of accountant had kunnen schrijven. Bari behandelt de situaties de je al met geld hebt ervaren en leert je hoe je kunt verbeteren. Een mooi geschreven boek dat vooral verhelderend is.

Lees ook: Franse kunstenaar spendeert uren in musea wachtent op de perfecte match

Beeld: Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook