Zien: de bijzondere modeshow van Moschino

Het Italiaanse modehuis maakte er letterlijk een poppenkast van.

Lees ook

Veel modeshows worden, sinds de pandemie, in een ander jasje gestoken. Zo zagen we al meerdere keren dat je front row kon zitten tijdens een livestream. Ontwerper Jeremy Scott, van het Italiaanse modehuis Moschino, pakte het net iets anders aan.

Poppenshow

Voor de lente-zomercollectie 2021 haalde modeontwerper Jeremy Scott letterlijk alles uit de kast. Zo besloot hij een modeshow te maken met marionetten. Een hele opgave, want hij maakte veertig looks, die vervolgens omgezet moesten worden naar een kleiner formaat. De poppen zijn namelijk zo'n 75 centimeter groot. “Het was misschien miniatuur, maar het vroeg veel werk en was ook duurder dan een gewone modeshow”, vertelt de ontwerper aan Vogue.

Bekenden

Enne, dat was nog niet alles! Want niet alleen de modellen waren marionetten, ook het publiek. Zo kon je een ware Anna Wintour pop front row spotten, maar ook de bekende modejournalist Hamish Bowles kreeg een plekje in het publiek. Benieuwd geworden? Scroll snel naar beneden om de bijzondere modeshow te bewonderen.

Bron: NINA | Beeld: BSR, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook