7 tekenen dat je beha aan vervanging toe is

Spoiler: het is sneller dan je dacht. En waarschijnlijk hoopte. 

beha vervangen

Hoe zorgvuldig je je beha’s ook wast en hoe verantwoordelijk je ze ook draagt, er komt een moment dat ze niet meer de nodige steun bieden. Als de sluiting kapot is of de behabeugel in je borst prikt, weten we zelf ook wel dat het einde voor je beha nadert. Maar ook de volgende signalen wijzen erop dat je bustier aan vervanging toe is.

De rek is uit de beha

In een goede bustehouder zit wat rek, vandaar ook de rij met haakjes aan de achterzijde. Als je beha verder uitrekt, kun je ‘m daarmee alsnog strakker sluiten zodat je beha als gegoten zit. Maar op een gegeven moment houdt het natuurlijk op. Zit er helemaal geen rek meer in de behaband? Dan biedt het niet meer de steun die een dergelijke bustier hoort te bieden. Time to shop!

De cups sluiten niet meer goed aan

Sloten de cups van je brassière eerder nog zo goed aan, maar is er een opening tussen de cups en je borsten ontstaan? Dan is het tijd om het ondergoed te vervangen. De te groot geworden cups bieden je borsten dan niet meer de juiste ondersteuning en de vloeiende vorm van je rondingen worden in nauwsluitende kleding niet mooi weergegeven.

De cups zijn te klein geworden

Er zijn verscheidene zaken die ervoor kunnen zorgen dat je borsten groter worden: een zwangerschap, borstvoeding of gewichtsverlies zijn enkele voorbeelden. Merk je dat de cups van je beha te klein zijn geworden? Dan is het tijd om een nieuwe aan te schaffen.

Bandjes zijn te los

Elke vrouw is er maar al te bekend mee: behabandjes die van je schouders blijven glijden. Hoe strak het bandje zit, valt tot op zekere hoogte aan te passen. Helpt het niet om het bandje strakker te zetten en blijft het maar naar beneden glijden? Time for some change. Goed zittende behabandjes ondersteunen het gewicht van je borsten en zorgen er tegelijkertijd voor dat de cups soepel aansluiten rondom je boezem.

Een kapotte behabeugel

Een losgekomen behabeugel weer op z’n plek proberen te duwen of vastnaaien is onbegonnen werk. Die losgeraakte of kapotte beugel is niets meer of minder dan je beha’s manier om je te vertellen dat-ie aan het einde van z’n latijn is. Weg ermee!

Je beha is ‘harig’

Heb je een beha die wat ‘harig’ oogt? Ook dan is het tijd om de bustier vaarwel te kussen. Als je harige draadjes of elastiekjes uit je beha ziet springen, dan betekent het dat het elastiek in je beha gebroken is en een beha zonder elastiek kan geen goede ondersteuning bieden.

Fashion
  • Real Simple
  • Dainis Graveris