Yves Saint Laurent krijgt museum in Parijs

Haute culture.

Yves Saint Laurent krijgt museum in Parijs

Op de plek waar de legendarische Franse couturier zijn ontwerpen bedacht, opent morgen een museum dat het werk van de ontwerper viert. Maarniet alleen in Parijs komt er een Yves Saint Laurent-walhalla. Ook in zijn geliefde Jardin Majorelle in Marrakech opent 19 oktober een museum over de Franse ontwerper.

Droom

Bekende actrices zoals Catherine Deneuve, Charlotte Gainsbourg en ontwerpers als Alber Elbaz en Anthony Vaccarello – creatief directeur van Yves Saint Laurent – zullen aanwezig zijn bij de opening in Parijs. De twee mannen die het merk in 1961 oprichtten zijn er niet bij; Pierre Bergé, voormalig directeur van Yves Saint Laurent, overleed op 8 september dit jaar, en Yves Saint Laurent zelf overleed in 2008.

Assistent Christian Dior

Saint Laurent wordt nog steeds gezien als een van de belangrijkste ontwerpers in de modewereld. In 1955 begon hij als assistent van Christian Dior, die hij twee jaar later opvolgde. In 1961 richtte de fransman zijn eigen modehuis op samen met zijn vriend Pierre Bergé. In 2002 stopte de ontwerper als couturier. Nu precies 15 jaar later kunnen we dus zijn werkplek in Parijs bezoeken.

Collectie

In het modeparadijs zijn onder andere exclusieve foto’s en schilderijen van Yves Saint Laurent te zien. Ook kun je de totstandkoming van collecties bewonderen die Saint Laurent heeft voortgebracht.

Lees ook: Fotografe Milhaela Noroc maakt bijzondere fotoreeks voor boek The Atlas of Beauty

Beeld: Getty Images