Fotografe Milhaela Noroc maakt bijzondere fotoreeks voor The Atlas of Beauty

De foto's zijn adembenemend mooi...

Lees ook

Het internet staat vol plaatjes van de mooiste plekken op aarde, waardoor je wel bijzonder origineel moet zijn om nog op te vallen. Milhaela Noroc nam het risico en koos ervoor om niet de meest bijzondere natuurplekken te fotograferen, maar juist te focussen op de schoonheid van vrouwen wereldwijd. Dat resulteerde in het boek The Atlas of Beauty, waarin je je kunt vergapen aan een reeks portretfoto’s van vrouwen van over de hele wereld.

50 landen
De fotografe besloot vier jaar geleden haar hele hebben en houden achter zich te laten en met enkel haar camera en wat kleine spullen de wereld in te trekken. Milhaela had van tevoren een duidelijk doel voor zichzelf gesteld: de misvattingen over ‘vrouwelijk schoon’ de wereld uit helpen. Met dat plan en haar camera wist ze uiteindelijk in drie jaar tijd maar liefst vijftig landen te bezoeken. En als het aan Milhaela ligt, blijft het daar niet bij.

Exclusief
Door haar talenknobbel weet ze zich in veel landen verstaanbaar te maken, wat zo veel gemakkelijker maakt. Uiteindelijk wist Milhaela maar liefst 500 vrouwen van over heel de wereld voor haar lens te krijgen, wat een bijzondere fotoreportage opleverde. Speciaal voor Marie Claire-lezeressen mogen we alvast een voorproefje van de foto’s geven. Enne, die zijn op zijn minst adembenemend te noemen! Bekijk de rest van de beelden hier.

Lees ook: 5 gave fotografie-apps die je foto’s nóg mooier maken

Duitsland

Italië

Kirgistan

India

Frankrijk

Beeld: Milhaela Noroc

Laatste nieuws

Zie ook