Aha! Zo maak je de iconische pumpkin spice latte van Starbucks

Je favoriete herfstdrankje is terug en ook jij kunt 'm maken.

recept pumpkin spice latte

Het herfstseizoen is begonnen: de bladeren vallen van de bomen en je kunt regelmatig een regenbui verwachten. Hoewel het een koude en natte periode is, kunnen warme drankjes zoals de iconische pumpkin spice latte van Starbucks je mood instant opfleuren. Enne, met onderstaand recept maak jij 'm voortaan gewoon in je eigen keuken!

Pumkin spice latte

Geen zin om de deur uit te gaan om de eerste de beste Starbucks op te zoeken? We've got you covered! Met onderstaande benodigdheden flans je helemaal zelf de beruchte pumpkin spice latte in elkaar.

Ingrediënten:

- Blikje pompoenpuree (tip: als je het besluit zelf te maken, kies dan voor een kleine suikerpompoen)

- Koffie

- 1 tl suiker

- 1 tl vanille extract

- Gemalen kaneel

- Gemalen gember

- Gemalen nootmuskaat

- Melk (soya-, amandel- of havermelk kan ook)

- Optioneel: slagroom uit een spuitbus

Bereidingswijze:

1. Pak een grote eetlepel pompoenpuree en meng dit met een half kopje melk. Voeg daar een eetlepel suiker aan toe en daarna een eetlepel vanille extract.

2. Vervolgens meng je een scheutje gemalen kaneel, nootmuskaat en gember met elkaar. Voeg van dit mengsel een halve theelepel toe aan je pompoen melkmengsel - goed roeren.

3. Giet dit mengsel vervolgens over in een handmatige melkopschuimer, klop het op en zet het dan voor ongeveer een minuut in de magnetron. Pas op: probeer het niet te laten koken. Roer het door en als het nog niet genoeg schuimt; stop het dan nog heel even terug in de magnetron.

4. Zet vervolgens koffie, zoals je dat normaal ook zou doen (geen oploskoffie).

5. Giet vervolgens het pompoen melkmengsel voor ¾ in een mok en vul voor ¼ de mok met de gezette koffie. Spuit een flinke toef slagroom bovenop, et voilà! Je hebt je eigen pumpkin spice latte. Niet zoet genoeg? Voeg dan een beetje extra suiker toe. Enjoy!

Lifestyle