Gucci werkt samen met New Yorkse ontwerper na plagiaat

Na de controverse begin dit jaar, nu dit!

Lees ook

Na een akkefietje tussen het Italiaanse modehuis Gucci en de Amerikaanse ontwerper Dapper Dan eerder dit jaar, zijn nu alle plooien gladgestreken met een heuse samenwerking. Verrassend? Dat is het zeker!

Plagiaat
De New Yorkse ontwerper Daniel Day, ook bekend als Dapper Dan, wist Gucci begin dit jaar op de vingers te tikken voor het plegen van plagiaat. In de Resort 2018-collectie van het merk werd een item de catwalk opgestuurd dat wel erg veel van Dan’s creatie weghad. Alessandro Michele, de creatieve directeur van Gucci ontwierp een bontjas met pofmouwen voor zijn Resort 2018-collectie – een exacte kopie van de jas die Dapper Dan in 1989 voor Olympisch medaillewinnaar Diane Dixon creëerde. 

Links: Dapper Dan’s creatie in 1989. Rechts: Alessandro Michele’s ontwerp in 2017.

Muze
Na een rumoerige tijd van heen en weer quoteren over dit plagiaatgeval zijn de ontwerpers eindelijk tot elkaar gekomen. Om dat te ‘vieren’ werkten de twee samen aan de Gucci Tailoring-collectie en voor diezelfde collectie is Dapper Dan ook nog eens het gezicht van de campagne. 

Heropening winkel
Maar liefst tien jaar, tussen 1982 en 1992, was Dapper Dan eigenaar van de meest geliefde winkels in Harlem, New York. Hij mocht grootheden als LL Cool J en Mike Tyson tot zijn vaste klantenbestand rekenen en zijn ontwerpen werden als hotste items van the block beschouwd. In 1992 moest Dan zijn winkels sluiten door een faillissement. Alessandro Michele doopt Dapper Dan niet alleen als muze van zijn nieuwe collectie, hij gaat ook Dan’s befaamde winkels in Harlem heropenen. Gucci zal de store sponsoren, waarbij zelfs de kleermakers van toen opnieuw in dienst zullen treden. Als dat geen pure bromance is.

Lees ook: Dit gadget kan een fake designeritem spotten

Bron: Dazed and Confused | Beeld: Gucci

Laatste nieuws

Zie ook