Lekker500: Ode aan de Horeca Helden

Het leek bijna een heilloze zaak: horeca en corona.

Lekker500 2021

Het leek bijna een heilloze zaak: horeca en corona. Maar zwalkend tussen hoop en wanhoop werd de afgelopen maanden één ding duidelijk, en dat is de veerkracht van deze gastvrije branche. De redactie van Lekker zag hoe de restaurateurs met een overwegend positieve instelling en groot vernuft door deze tumultueuze tijden navigeerden. Enne, dat zorgde er ook voor dat de 43e editie van Lekker500 in de schappen ligt.

Creatieve ideeën

De redactie van Lekker hield contact met honderden restaurateurs en zag dat zaken met creatieve ideeën kwamen. Van haute cuisine aan huis tot thuisbezorging en culinaire boxen die afgehaald konden worden. Er zijn zelfs restaurants geweest die maaltijden kookten voor ziekenhuispersoneel en ouderen. Doordat de horeca zo lang stil heeft moeten staan, was het voor Lekker500 onmogelijk om een correct inspectieseizoen te draaien. Daarom verschijnt er dit jaar een editie in aangepaste vorm. Zonder ranking, uit respect voor de horeca die aan het overleven is. Een speciale editie waarin inhoudelijk een podium wordt geboden aan restaurateurs. Zo steekt Lekker500 al die hardwerkende horecahelden een hart onder de riem.

Wat je verder kunt verwachten:

  • 5 ludieke corona-initiatieven op een rij, van culinaire bingo tot een seizoenskaart
  • De 3 favoriete recepten van chef-kok Soenil Bahadoer van Restaurant de Lindehof in Nuenen
  • De leukste kookboeken op een rij
  • Alles over chilipeper + de beste tips om thuis sambal te maken van o.a. chef-kok Syrco Bakker van Pure C in Cadzand
  • Culinaire trips en tips van Maastricht tot Malta
  • Wijnkooptips van Astrid Joosten en Thérèse Boer
  • Broodbaktips voor thuis van niemand minder dan Michel van der Kroft van restaurant ‘t Nonnetje in Harderwijk

De 2021-editie van de Lekker500 ligt nu in de winkel voor € 14,99 en is ook te bestellen via 'deze' link.

Lifestyle
  • Lekker500
  • iStock, Lekker500