Deze manier van solliciteren helpt je het snelst aan een baan

Speur jij elke vacature website af? Dan wil je dit weten.

open sollicitatie

Als je op zoek bent naar een baan speur je waarschijnlijk alle websites af die je je kunt bedenken naar geschikte vacatures. Of je schakelt de hulp van een uitzendbureau in om wat werk uit handen te nemen. Toch zijn dit niet de beste manieren om zo snel mogelijk een baan te vinden, zo blijkt uit onderzoek van Randstad. Een open sollicitatie zou veel beter werken.

Uitzendbureau

Het Belgische uitzendbureau checkte bij 11.000 mensen hoe ze het afgelopen jaar aangepakt hebben toen ze op zoek waren naar een nieuwe functie. Uit hun studie blijkt dat onze zuiderburen het meest rekenen op arbeidsbemiddelingsbureaus, gevolgd door open sollicitaties en digitale wegen om een baan te vinden. Daarnaast is het ook nog altijd gebruikelijk om naar papieren vacatures te kijken of familie en vrienden in te schakelen.

Succes

Randstad keek niet alleen naar welke manieren het vaakst voorkwamen, maar ook welke het vaakst leidden tot succes. Open sollicitaties bleken de beste keuze te zijn bij het vinden van een baan (18 procent), gevolgd door arbeidsbemiddeling (15 procent) en uitzendbureaus (13 procent). Zo’n 11 procent vond een baan via digitale kanalen als LinkedIn.

Carriere
  • HLN
  • BrunoPress