Met deze handige hack voorkom je ‘mascne’

Het dragen van een mondmasker kan er namelijk voor zorgen dat je last krijgt van acne.

Lees ook

Laatste tijd last van acne rondom je mond? Dat kan wel eens door het dragen van je mondkapje komen, ook wel 'mascne' genoemd. Een vervelend probleem, vooral nu het dringende advies luidt om in alle publieke binnenruimtes een masker te dragen. Maar met onderstaande hack kun je het voortaan voorkomen.

Acne in het gezicht

Wat is mascne eigenlijk precies? Mensen die hier last van hebben, krijgen acne rondom de mond, op de kin en wangen. Vooral mensen die gevoelig zijn voor puistjes krijgen hier snel last van. Mascne ontstaat doordat dode huidcellen en olie terug in je poriën komen wanneer je een mondkapje draagt. Hierdoor raken je poriën verstopt en daardoor kun je last krijgen van vervelende puistjes en acne in je gezicht.

Dé oplossing

Steeds vaker ontdekken we handige lifehacks via TikTok, zo ook de oplossing om mascne te voorkomen. TikTokker Amy merkte dat ze last kreeg van mascne en besloot er een oplossing voor te zoeken. En met succes! De vrouw ontdekte dat ze achteraf geen last kreeg van acne als ze een bepaald drogisterijproduct in het mondkapje sprayt. In de video gebruikt Amy Tea Tree & Witch Hazel Back Spray van het merk Boots. Die specifieke spray is helaas niet in Nederland verkrijgbaar, maar er zijn genoeg vergelijkbare sprays met dezelfde ingrediënten te koop.

Ruikt lekker

“Ik ken veel mensen die huidproblemen hebben gekregen door het dragen van een mondkapje, vooral rondom hun kin. Als je een klein beetje van deze spray in je mondkapje spuit, voordat je hem draagt, zul je merken dat het helpt om acne te voorkomen”, legt Amy uit. Naast het voorkomen van mascne heeft de spray nóg een voordeel: “Het ruikt ook nog eens heerlijk!”

@heyitsamess

Really helps with breakouts! ##asosdaytofright ##fyp ##foryou ##xyzbca

♬ original sound – Amy 💓

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook