Deze fun facts over Emily in Paris wist je vast nog niet

Dé Netflix-hit van dit moment. De serie zit tjokvol romantiek, drama en fashion.

Emily in Paris is de Netflix-hit du moment. De serie zit tjokvol romantiek, drama en fashion. Maar wist je dat de serie ook vol zit met kleine, onopvallende details? Wij zetten een aantal fun facts over de gloednieuwe Netflix-hit voor je op een rij.

Parle français?

Emily spreekt in de serie geen woord Français. Grappig, aangezien actrice Lily Collins, die de rol van Emily vertolkt, opgroeide met de Franse taal. De actrice vertelde onlangs dat de Franse taal flink was weggezakt, maar door de serie heeft Lily de taal weer opgepakt. Naar eigen zeggen droomt ze nu zelfs in het Frans.

Patricia Field

Begon jij ook spontaan je online winkelmandjes te vullen na het kijken van de serie? Emily's amazing outfits werden ontworpen door niemand minder dan Patricia Field. Zij was ook verantwoordelijk voor alle outfits van de ladies in Sex and the City.

Green screen

De serie zit tjokvol scènes die opgenomen zijn op de meest romantische plekken van Parijs. Zo komen Café de Flore en Jardin du Luxembourg voorbij. Al deze scènes zijn zonder green screen opgenomen, dus daadwerkelijk opgenomen in the city of lights. Kleine uitzondering: voor de scènes in het nabijgelegen Loire-dal, waar het chateau van Camille's familie zich bevindt, is een aantal keer een green screen gebruikt.

Ode aan SATC

Remember de zwarte tulen rok die Emily draagt op het fancy feestje in aflevering twee? Deze jurk is een ode aan Carrie Bradshaw. Zij droeg een soortgelijke rok tijdens de finale van Sex and the City. Het wordt nog leuker: deze finale-aflevering speelde zich ook af in Parijs. Hoe leuk.

Klein detail

Het houdt niet op met de knipogen naar Sex and the City. Emily draagt in de serie oorbellen met haar naam, net zoals Sarah Jessica Parker in SATC een ketting met de naam Carrie droeg. Love it!

View this post on Instagram

santé paree 🥂

A post shared by Emily In Paris (@emilyinparis) on

Pierre Cardeau

Pierre Cardeau-jurk die in het einde van de serie nogal centraal staat, is een echte haute couture. De jurk, waar Emily model voor staat in aflevering negen, is ontworpen door Stephane Rolland. Het leuke aan deze fun fact is dat de ontwerper na de serie een 'schone' jurk als cadeautje naar de actrice heeft opgestuurd.

Bron: Grazia | Beeld: Emily in Paris, Instagram

Laatste nieuws