Trending: zo maak je zelf confetti-kaarsen

Move over 'twisted candles' - dit is de nieuwe trend van het moment.

confetti-kaarsen

Zelf gedraaide kaarsen, oftewel twisted candles, maken is op dit moment razend populair. Maar naast deze trend, duikt er nu een nieuwe op: de confetti-kaarsen. Enne, ook deze variant kun je heel makkelijk zelf maken. Hoe? Marie Claire legt het voor je uit.

Leuke bezigheid

Door de coronacrisis zitten we veel thuis en gaan we weinig de deur uit. Dan is het af en toe best leuk om iets creatiefs te doen, zoals je eigen kaarsen maken. Als je dan ‘s avonds op de bank zit en je (zelfgemaakte) kaarsen staan op tafel te pronken, kun je extra genieten.

Hoe je de zogehete confetti-kaars creëert? Laat het kaarsvet van gekleurde kaarsen druppelen op een witte kaars, et voilà! En ja, het is inderdaad zo makkelijk als het klinkt. Emma Katrine deelt op Instagram een video hoe je de confetti-kaarsen zelf kunt maken. Kijk wel uit met vuur en warm kaarsvet bij kleine kinderen, want we willen natuurlijk niet dat ze hun vingertjes verbranden.

Dit heb je nodig:

 • Lange kaarsen – wit is het meest neutraal en past overal bij, maar je kunt natuurlijk ook een andere kleur kaars nemen als basis.
 • Andere kleuren lange kaarsen – deze kaarsen gaan dienen als ‘confetti’. Kies dus kleuren die jij leuk bij elkaar vindt passen. Je kunt het beste voor harde kleuren gaan, die vallen het meest op. Pastelkleuren kunnen wegvallen en dat is natuurlijk zonde!
 • Een bakje – waar het kaarsvet in mag druppelen.
 • Een langwerpig bakje – waar je kaarsen in passen.
 • Koud water.

DIY confetti-kaarsen:

 1. Vul een bakje met koud water.
 2. Snijd de gekleurde kaarsen doormidden en steek een van de kleuren aan.
 3. Houd de brandende kaars boven het bakje waar kaarsvet in mag lekken. Wacht tot er wat kaarsvet loskomt.
 4. Zodra het kaarsvet begint te smelten, kun je voorzichtig de gekleurde kaars op de witte kaars laten druppelen.
 5. Verdeel de kaarsvet-stippen over de gehele kaars, zodat het op confetti lijkt.
 6. Herhaal dit met alle kleuren die je op jouw kaars wilt hebben.
 7. Ben je tevreden? Leg de kaars dan in de bak me koud water. Op die manier laat je de kaars ‘drogen’, zodat de confetti niet loslaat.
 8. Maak zoveel kaarsen als je wilt en zet ze leuk neer in kandelaars.
Lifestyle
 • Dingen voor Vrouwen
 • Hector Martinez, Instagram