doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_menu_allpages');

Marie Claire's weekendtips

Van musea tot aan een kijktip op Netflix: dit wil je aankomend weekend niet missen!
doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_image_article');
weekendtips 47

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets (binnen) doen? Marie Claire tipt!

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_top_article');

Mindfulness avant la lettre

Culticoon Bob Ross, wie kent ’m niet? De vriendelijke hippie begon in 1983 zijn tv-serie ‘The joy of painting’, en jaren na zijn dood kijken mensen nog steeds naar zijn hypnotiserende schilderlessen op Viceland, BBC of YouTube. Van 8 november t/m 11 april 2021 organiseert Museum More in het Gelderse Gorssel als eerste museum ter wereld een solotentoonstelling. ‘Bob Ross: Happy Painting’ viert zijn ‘happy accidents’, donzige loofbomen en mindfulle stem.

Wanneer:
Nog t/m 11 april 2021

Waar:
Museum More
Gorssel

Kijktip: The Princess Switch: Switched Again

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_middle_article');

Vond je The Princess Switch met Vanessa Hudgens ook erg entertaining? Dan is het je vast niet ontgaan dat een vervolg van de kerstkraker deel uitmaakt van Netflix’ holiday line-up. Enne, Vanessa keert dit keer niet alleen terug als Stacy DeNovo en Lady Margeret... Benieuwd geworden? The Princess Switch: Switched Again staat nú op Netflix!

Waar:
Netflix

Van de straat

Imposant, kleurrijk en inspirerend is STRAAT, het nieuwe museum voor graffiti en street art op de NDSM-werf in Amsterdam. Openingstentoonstelling Citaat van de straat bestaat uit 153 kunstwerken van 140 kunstenaars, die niet op muren maar op doeken zijn geschilderd, soms zo hoog als een gebouw. Ook bijzonder: alle street artists hebben hun werk ter plekke gemaakt. Maak ook een rondje over de NDSM-werf, waar nog meer graffiti en straatkunst te zien is, én stop – als het weer kan – voor een lunch of borrel bij restaurant IJver.

Waar:
NDSM-werf
Amsterdam

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_bottom_article');