Meghan Markle openhartig over haar miskraam

In een opiniestuk in de New York Times hoopt ze het taboe rondom het onderwerp te doorbreken.

Meghan Markle miskraam

Meghan Markle onthuld in een opiniestuk in de New York Times, dat ze een miskraam heeft gehad. De hertogin van Sussex hoopt hiermee het taboe rondom dit onderwerp te doorbreken.

Hartverscheurend moment

Op een ochtend in juli, vlak na het verschonen van Archie, gebeurde het. "Het was een ochtend in juli die net zo normaal begon als elke andere dag", begint Meghan haar verhaal. Nadat ik Archie's luier had verschoond, voelde ik een scherpe kramp. Ik viel op de grond met hem in mijn armen en neuriede een slaapliedje om ons allebei kalm te houden." Volgens Meghan stond het vrolijke liedje in schril contrast met wat er op dat moment gebeurde. "Ik wist, terwijl ik mijn eerste kindje vasthield, dat ik mijn tweede zou gaan verliezen."

Ziekenhuis

Meghan ging samen met prins Harry naar het ziekenhuis. "Uren later lag ik in een ziekenhuisbed en hield ik de hand van mijn man vast. Ik voelde zijn klamme handen en kuste de buitenkant van zijn hand. Deze was nat van alle tranen."

Het verliezen van een kind is volgens Meghan de meest ondraaglijke vorm van rouwen. En toch praten weinig mensen erover. De hertogin benadrukt in haar opiniestuk dat het altijd belangrijk is om te vragen hoe het echt met mensen gaat. "Als ze echt naar onze antwoorden luisteren, dan wordt het rouwproces lichter. Voor ons allemaal. Als we samen onze pijn delen, kunnen we ook samen helen."

Benieuwd naar het opiniestuk? Je leest het hier.

Celebrity
  • RTL Boulevard, Telegraaf
  • BrunoPress