doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_menu_allpages');

Zó bracht Meghan haar stem uit

Ze is het eerste lid van de koninklijke familie die heeft gestemd.
doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_image_article');
meghan markle

Volgens Page Six is Meghan Markle één van de bijna 65 miljoen Amerikanen die haar stem vroegtijdig heeft uitgebracht. Ze deed dit door via de post haar stem op te sturen. Hiermee schrijft de hertogin geschiedenis, doordat ze als eerste lid ooit van de koninklijke familie gestemd heeft.

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_top_article');

Opschudding

Toen Meghan in de zomer aankondigde dat ze van plan was om te gaan stemmen, zorgde dat voor behoorlijk wat opschudding. Ze is namelijk het eerste lid van de Britse koninklijke familie die zich op deze manier politiek heeft uitgesproken. Normaal houdt de koninklijke familie zich afzijdig om neutraal te blijven.

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_middle_article');

Fundamenteel recht

Neutraal blijven past sowieso niet in Meghan’s straatje. In een interview met Marie Claire vertelde de vrouw van prins Harry waarom het zo belangrijk is om je stem te laten horen. Letterlijk en figuurlijk. “Ik weet hoe het is om een stem te hebben én hoe het voelt om geen stem te hebben. Ik weet dat veel mannen en vrouwen hun leven op het spel hebben gezet zodat wij ons kunnen laten horen. Die kans, dat fundamentele recht, is nu ons stemrecht en de kans om al onze stemmen te laten horen.”

President Trump

Hoewel Meghan niet heeft laten weten op wie ze haar stem heeft uitgebracht, zal ze niet op Trump gestemd hebben. In 2016 uitte de hertogin kritiek op de presidentskandidaat en zei ze zelfs te overwegen naar Canada te verhuizen als hij daadwerkelijk president zou worden.

Hoewel ook prins Harry nadrukkelijk heeft opgeroepen om te gaan stemmen, mag hij zelf geen stem uitbrengen. Hij woont dan wel in Amerika, maar hij is geen Amerikaans burger.

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_bottom_article');