Onderzoek: Dit zijn de Nederlandse universiteiten uit de top 500-ranglijst

Zit jouw school er tussen?

Lees ook

Harvard, Stanford en Cambridge: het zijn de beste scholen ter wereld en het is dan ook een aardige klus om überhaupt aangenomen te worden. De universiteiten in ons land mogen gelukkig ook niet klagen, aangezien er maar liefst vier in de top 500-ranglijst te vinden zijn. 

Ben je op dit moment aan het nadenken om wellicht volgend jaar weer de collegezalen in te duiken, dan is het zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen bij deze universiteiten. De lijst met topscholen werd samengesteld door de Academic Ranking of World Universiteit, waarbij er vooral wordt gekeken naar onderzoeksresultaten en onderscheidingen als Nobelprijzen en Fields Medals. Van de 500 scholen wisten de Universiteit van Utrecht, Rijksuniversiteit Groningen, Erasmus Universiteit Rotterdam en Universiteit van Leiden namelijk een plekje in de top 100 te bemachtigen. Enne, dat is voor ons kleine kikkerlandje zeker niet slecht te noemen. 

Mocht je keuze dus op één van deze universiteiten vallen, dan weet je in ieder geval zeker dat je goed zit. Althans, je moet er zelf natuurlijk ook nog iets voor doen…

Nederlandse universiteit aan de slag met Tikkie

Bron: Business Insider Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook