Aha! Door dit trucje smaakt goedkope wijn lekkerder

Door dit simpele ingrediënt toe te voegen geeft het net wat meer smaak.

goedkope wijn

Voor wie graag het glas klinkt, maar ook een beetje op de centen let: wij hebben een goede wijntip voor je. De goedkopere flessen wijn uit de supermarkt kun je namelijk meer smaak geven door een simpel ingrediënt toe te voegen. Zo verhef je een budgetproof avondje wijnen tot een echte proeverij.

Extra ingrediënt

Hoe dol je ook bent op een goede wijn, soms is het toch een stuk aantrekkelijker om de goedkoopste fles onder uit het schap te trekken. Wel zo lief voor je portemonnee, want het prijsverschil tussen de goedkoopste en de duurste wijn in de supermarkt of slijterij is meestal niet mis. Maar of je smaakpapillen ook blij worden van de budgetkeuze? Niet bij iedereen. Gelukkig kun je het beste uit de wijn naar boven halen door zelf nog een extra ingrediënt toe te voegen.

Trucje

De truc? Voeg een snufje zout toe aan het glas wijn. Er wordt namelijk gezegd dat een beetje zout de smaken van een goedkope wijn beter in balans brengt en hem daardoor lekkerder laat smaken. Handig, want het zoutvaatje is in ieder keuken wel te vinden. De kwaliteit van je wijn is dus zó op te krikken. Proost!

Lifestyle
  • Dingen voor Vrouwen
  • Emily in Paris