Eerste hulp bij kledingblunders op werk

Ohjee.

Lees ook

Je kent het wel: je trekt je nieuwe blazer of stiletto’’s aan naar je werk en plotseling gebeurt het: de fabuleuze look keert zich tegen je. De rest van de dag zal je ongemakkelijk door moeten komen, that’s for sure. Geen nood. Wij helpen je om de grootste kledingblunders op je werk nog enigszins recht te trekken.

Probleem: je strakke kokerrok scheurt uit zijn voegen
Oplossing: aangezien de kans klein is dat een collega een naaisetje bij zich heeft is het slim om te zoeken naar een sjaal, jasje of ander hip item dat je om je heupen heen kunt knopen. In principe doet het probleem zich alleen voor als je loopt, dus probeer dat zoveel mogelijk ter vermijden. 

Probleem: je komt aan in je nieuwe outfit en je collega draagt hetzelfde 
Oplossing: a little bit awkward, maar zeker geen probleem. Uit onderzoek blijkt namelijk dat één op de drie werknemers dezelfde soort kleding draagt als hun leidinggevende (of collega) om hierdoor eerder leuk gevonden te worden. Dit komt doordat je veel tijd met elkaar doorbrengt en elkaar daarom beïnvloedt. 

Probleem: op weg naar werk mors je je koffie op je witte blouse
Oplossing: Dep zo snel mogelijk met een vochtige doek op de vlek. Doe dit meteen, dan verdwijnt de vlek als het goed is vanzelf. Hoe langer je wacht, hoe meer de koffieprut zich in je kleding vastzet. Oplossing 2: probeer je nog een sjaal of nieuwe op de kop te tikken tijdens je route naar werk. 

Probleem: misère.. een gedeelte van je hak breekt af
Oplossing: voorkomen is beter dan genezen. Om dit gênante probleem voor te zijn is het slim om (als je bijvoorbeeld een kluisje hebt of een flinke bureaula) standaard een paar flatjes op werk te laten. Al te laat? Vraag je collega’s naar dikke posterstrips en plak deze onder je schoen of koop je een nieuw set schoenen. Altijd een goed excuus. 

Probleem: Je beslist opeens in één keer door te gaan vanuit werk naar een feestje, maar je kleding is véél te casual. 
Oplossing: Het is de kunst juist op deze momenten niet te laten zien dat je je underdressed voelt. Gedraag je zelfverzekerd, en niet alsof je sneakers aan hebt waar je –eigenlijk enorm van baalt. Wat je kunt doen voor een instant confidence boost: steek je haar sexy op in een frommelige feestknot en doe lippenstift op voordat je de deur uitgaat. 

Lees ook: Stop met deze slechte gewoonten en rock je werkdag

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock, Getty

Laatste nieuws

Zie ook