Wat te doen als je twijfelt over je relatie

Gelukkig zijn er wel manieren om deze twijfels weg te nemen.

Lees ook

Twijfel je aan je relatie? Dat is natuurlijk niet leuk, want in het ergste geval rest de vraag of jullie dan nog wel bij elkaar moeten blijven. Maar twijfelen is sowieso nooit goed, want soms is het nog erger dan vreemdgaan of uit elkaar groeien. Kortom, twijfel is soms een vernietigende factor binnen een relatie. Gelukkig zijn er wel manieren om deze twijfels weg te nemen. In dit artikel lees je hoe!

De bron van twijfels

Ten eerste is het goed om na te gaan waar deze twijfels vandaan komen. Zet alles op een rijtje en je zult zien dat de oplossing soms erg simpel is. Helpt je partner bijvoorbeeld nooit in het huishouden, waardoor jij het gevoel hebt dat je altijd alles moet doen? Dan is dit makkelijk bespreekbaar te maken en op te lossen. Maar als je tot de conclusie komt dat jullie andere interesses hebben, dan wordt het al ingewikkelder. Niet alle problemen zijn hetzelfde en het ene is eenvoudiger op te lossen dan het andere. Denk dus goed na om te achterhalen waar jouw twijfels vandaan komen.

Houd jezelf een spiegel voor


Problemen en twijfels beginnen soms bij jezelf en dit is soms de harde waarheid! Als jullie elkaar bijvoorbeeld te weinig zien, terwijl je tegelijkertijd wel heel vaak met vrienden afspreekt, dan ligt de oplossing eerder bij jou. Het is dan oneerlijk om het probleem op je partner af te schuiven. Of misschien stel je wel onrealistische eisen aan je partner? Houd jezelf eens een spiegel voor en wees eerlijk naar jezelf toe: kan jij je eigen gedrag ook aanpassen om de situatie beter te maken?

Communiceren is belangrijk

Krop niet al je gevoelens op, om ze daarna tot een grote uitbarsting te laten leiden. Hier krijg je namelijk later altijd spijt van! Probeer in plaats daarvan open en eerlijk met elkaar te praten. Als je twijfelt, moet je dit dus ook gewoon zeggen. Wellicht heeft je partner echt geen idee dat hij fout bezig is. Door dingen bespreekbaar te maken, bouw je aan een duurzame en respectvolle relatie

Tarotkaarten voor inzicht en advies

Zit je nog steeds met vragen over je liefdesrelatie? Dan kunnen tarotkaarten misschien wel antwoorden geven. Het is in ieder geval het proberen waard! Trek bijvoorbeeld een tarot dagkaart om inzicht en advies te krijgen op een prangende liefdesvraag.

Twijfelen is eigenlijk zonde van je tijd, want vroeg of laat moeten er toch beslissingen worden gemaakt. Het is dan niet slim om impulsief knopen door te hakken. Beter is het om een weloverwogen beslissing te maken, eentje waar je ook echt 100% achter staat.

Beeld: Anna Shvets

Laatste nieuws

Zie ook