Shopping: dit is waarom je voor een BOSS dameshorloge moet gaan

Kwalitatief en stijlvol met opvallende ontwerpen en futuristische materialen.

Lees ook

Een horloge kan je het beste zien als een mode accessoire die past bij jouw kleding en stijl. De keuze in horloges is groot en veel merken bieden ze aan, waaronder het merk BOSS. Een BOSS horloge kan het beste worden omschreven als kwalitatief, stijlvol met opvallende ontwerpen en futuristische materialen. Maar welke zou je dan het beste kunnen kiezen? Dat kom je te weten in dit artikel!

Een horlogemerk met veel variatie in modellen en een betaalbare prijs

Een dames BOSS horloge is verkrijgbaar in verschillende modellen waarbij de keuze uit horloges erg divers is. De horloges van dit merk variëren van een minimalistisch uurwerk tot een opvallend horloge met een grote wijzerplaat. Een BOSS horloge is een perfecte aanvulling op zowel een chique outfit als bij een casual outfit voor in het weekend.

Veel van de modellen zijn uitgerust met een chronografische functie waardoor je ook over een stopwatch beschikt. BOSS horloges kunnen dus klassiek zijn maar ook stoer. De prijzen van de horloges vallen tussen de €120,00 en €300,00 wat samen met de goede kwaliteit voor een perfecte prijs kwaliteit verhouding zorg en ze niet onbereikbaar maakt voor de gemiddelde consument.

BOSS

Soorten BOSS horloge

De soorten dames horloges waar je bij BOSS uit kan kiezen zijn analoge en chronografische horloges.

Een analoog horloge is het meest klassieke van alle soorten met een wijzer waarmee je de tijd afleest op een wijzerplaat. Elke lijn dames horloges van BOSS zijn analoog met uitzondering van de Premiere en Flawless lijn, deze horloges zijn ook nog eens inclusief chronografen en stopwatch functie.

Een chronografisch horloge heeft een stopwatch functie waardoor het horloge meteen een meer sportieve uitstraling heeft. De Premiere lijn van BOSS biedt chronografische horloges aan die voorzien zijn van een goud gecoate roestvrijstalen kast met een diameter van 40mm en een metalen band. In de kast bevindt zich een kwaliteitsuurwerk en is afgewerkt met mineraalglas. Dit horloge is tevens 5ATM. Dit betekent dat je met dit horloge onder de douche kan. Ook de Flawless en de Premiere lijn van BOSS biedt analoge horloges aan die voorzien zijn van een (rosé) gouden roestvrijstalen kast met een diamater van 36mm met een metalen band. Dit horloge is 3ATM, wat betekent dat het horloge spatwaterdicht is.

Tips voor het kiezen van de soort horloge

Kleur en stijl
Horloges voor dames zijn te verkrijgen in veel verschillende soorten kleuren, maten en modellen. Je zou denken dat je bij elk verschillende soort outfit een ander bijpassend horloge nodig hebt. Als je dit leuk vindt en het budget hebt is dat natuurlijk altijd een optie maar gelukkig zijn heeft BOSS horloges met een neutrale kleur en materiaal bandjes die je heel goed kan afstemmen en variëren bij verschillende soorten outfits. Zo zou je niet meerdere horloges hoeven aan te schaffen.

De diameter van het horloge
De standaardafmeting van een dames horloge is 30 mm. Kleinere horloges zijn er vanaf 24 mm en grotere tot ongeveer 40 mm. De maat die je kiest heeft vooral te maken met de breedte van je pols en daarnaast je smaak. Kies in ieder geval nooit voor een horloge dat groter is dan de breedte van je pols. Al je voor een kleinere diameter kiest dan is de signature lijn van BOSS het meest geschikt. Ga je toch liever voor een grotere diameter dan zijn de horloges uit de Premiere lijn de beste keuze.

Breedte van het bandje
Bij het aanschaffen van het horlogebandje is het belangrijk om te letten op de verhouding tussen het klokje en het bandje. Een relatief smalle band vergeleken met een brede band oogt behoorlijk anders. Een brede band staat wat stoerder terwijl een smaller bandje een rustiger en klassieker effect heeft.

Uitbundig of minimalistisch
Horloges zijn verkrijgbaar in onder andere een sportief, klassiek of modern uiterlijk. Er zijn ook horloges verkrijgbaar met een uitbundige finishing touch met diamantje, zoals bij de Victoria lijn van BOSS.

Beeld: BOSS

Laatste nieuws

Zie ook