Aha! Dit is waarom het drinken van gemberthee zo goed voor je is

6 redenen waarom het aangeraden wordt.

gemberthee

Naast dat gember hartstikke lekker is, je moet wel van de specifieke smaak houden, zit het ook nog eens boordevol antioxidanten, vitamines, mineralen en essentiële oliën. Dit is waarom het drinken van gemberthee zo goed blijkt te zijn:

Maag

Last van een onrustige maag? Gember staat erom bekend de maag te kunnen kalmeren. Maar het helpt ook tegen reisziekte en verlicht ochtendmisselijkheid. Maak een kopje voor jezelf om de maag te kalmeren en zelf fijner de dag door te komen.

Stress

Zit er een deadline of drukke periode aan te komen? Kalmeer jezelf met een kopje gemberthee. Het helpt stress te verminderen en geeft een kalmerend effect op lichaam en geest.

Immuunsysteem

Om je immuunsysteem te versterken wordt het drinken van gemberthee (een van de opties) geadviseerd. Verschillende studies hebben namelijk aangetoond dat het je immuunsysteem kan versterken en je beschermt tegen infecties, verkoudheid en griep.

Afvallen

Gemberthee kan je helpen gewicht te verliezen, want het versnelt de spijsvertering. Daarnaast helpt gember vet te verbranden en het metabolisme te verhogen. Ook helpt het honger te stillen, dit komt naar voren uit een wetenschappelijke studie, waarbij proefpersonen elke ochtend 2 gram gemberpoeder in warm water oplosten. Zij hadden veel minder honger dan proefpersonen die dat niet deden. Een mogelijke verklaring is dat gember de opname van voedingsstoffen in je darmen verhoogt. En als je lijf voldoende voedingsstoffen binnen krijgt om gezond te blijven, vraagt het ook niet om extra voedsel.

Ontstekingsremmend

Gember staat bekend als een krachtige ontstekingsremmer en kan je helpen bij een groot scala aan chronische klachten en ziektes. Deze actieve stof in gember wordt 6-gingerol genoemd. Ook bevat gember diverse vitamines, mineralen en aminozuren die de bloedcirculatie in het lichaam kunnen verbeteren. Dit maakt het mogelijk zuurstof te leveren aan alle cellen in het lichaam.

Frisse adem

Je kunt een slechte adem bestrijden door een gezonde mondhygiëne en het drinken van gemberthee. Het helpt je gehemelte namelijk te reinigen, waardoor de mond fris aanvoelt en reukvrij is.

Hoewel gember dus supergezond is, is het ook weer niet goed om te veel koppen thee te drinken op een dag. Een 'overdosis' kan zelfs hartkloppingen veroorzaken. Oftewel: geniet met mate. Bovendien is het oppassen geblazen als je bloedverdunners gebruikt. Gember verdunt namelijk ook je bloed. Daarnaast kan gember de afgifte van galzuur verhogen. Heb je galstenen of problemen met je galblaas? Pas dan ook op met grote hoeveelheden gember. En raadpleeg bij twijfel altijd je huisarts.

Lifestyle
  • Beau Monde
  • Marek Rucinski