Dit zijn de slechtste ‘goede voornemens’ die je kunt verzinnen

Velen bedenken ieder jaar weer met volle moed een (nieuw) lijstje.

Goede voornemens: ieder jaar bedenken we vol goede moed een (nieuw) lijstje. Conclusie aan het einde van het jaar? “Laten we het volgend jaar nog eens proberen.” Overkomt jou dit ook regelmatig? Dan kun je onderstaande 'goede voornemens' misschien maar beter achterwege laten.

De voornemens

1. Gezonder eten
Friet, pizza's en pasta's inruilen voor salades en ander gezond spul? Dat kan, maar is het ook echt vol te houden? Probeer er een balans in te vinden, zodat je het ook daadwerkelijk volhoudt.

2. Drie keer per week sporten
Leugens, leugens en nog eens leugens. Dit is een onmogelijk streven, toch?

3. Minder stressen
Leuk bedacht, maar vaak heb je dit niet helemaal in de hand.

4. Meer geld sparen
Geld moet rollen. Zo is het nu eenmaal.

5. Stoppen met roken
Gaat bij de rokers vaak al mis als iemand vraagt om even 'gezellig' een sigaretje te roken. Maar, het is wel écht een goed voornemen. Dus zeker proberen!

6. Een nieuwe taal leren
Leuk dat je een nieuwe taal wil leren, maar wanneer ga je dit nu ooit in de praktijk brengen? En wanneer ga je er überhaupt aan beginnen?

7. Verliefd worden
Hopeloos op zoek naar iemand die het jaar 2021 hopelijk iets leuker maakt? Stop met zoeken! Levert een stuk minder stress op en vaak komt het dan vanzelf. Iets met geduld?

8. Minder social media
Goed idee, alleen zorgt het er in deze gekke tijd wél voor dat je je nog een beetje verbonden voelt met de buitenwereld. Je moet toch op een manier deze harde lockdown doorkomen?

Bron: Upcoming, Grazia | Beeld: Clueless

Laatste nieuws