Wanneer jij in je eentje woont, ben je het meest gelukkig

Althans, zo blijkt uit onderzoek...

Lees ook

Je hebt net je school afgemaakt en bent op zoek naar een eigen plekje. Sommigen kiezen ervoor om samen met vrienden wat te zoeken, anderen gaan toch liever voor een huisje voor hen alleen. Begrijpelijk, want uit onderzoek blijkt dat de laatste groep het meest gelukkigst zijn.

Hoewel het reuze gezellig kan zijn om met anderen te wonen, heb je net even wat minder privacy dan dat je op jezelf woont. Naakt door het huis lopen, elk programma wat je maar wil kijken en misschien wel het voornaamste: je hoeft geen rekening met anderen te houden, zijn slechts een paar voordelen van in je eentje wonen. Maar er is meer…

Uit een Zweeds onderzoek van de Universiteit van Gothenburg is namelijk gebleken dat mensen die alleen wonen gelukkiger zijn. Hoewel er in ons land maar 36 procent van de bevolking alleen woont, zijn dit dus wel de meest gelukkige mensen op aarde. De onderzoekers zijn van mening dat dit resultaat alles te maken heeft met het zogenaamde oerinstinct. Omdat men vroeger ver van elkaar woonde en elkaar dus niet dagelijks zag, zou je volgens de onderzoekers van nature gewend zijn om alleen te zijn. 

Uiteraard snappen we dat als je vanavond tegen je partner aankruipt of een fles wijn met je vriendinnen opentrekt, je niet meer moet denken om nog in je eentje te moeten wonen. Maar wanneer je je even terugtrekt en een aantal uurtjes voor jezelf hebt, zal je ook dat steeds meer als een geluksmomentje zien, toch?!

Bewezen: in deze steden wonen de gelukkigste mensen

Bron: Beautify Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook