5 tips om je uitgroei tijdens de lockdown zelf bij te werken

Zeg die donkere roots maar vaarwel.

Uitgroei

Ai: de kappers zijn nog een tijdje dicht en het begint nu toch wel écht duidelijk te worden dat je geen natural blonde bent. Geen paniek! Met deze tips kun jij thuis je eigen uitgroei bijwerken.

1. Koop haarverf van kapperskwaliteit

Je wilt natuurlijk niet onder doen voor de kwaliteit die je gewend bent vanuit de salon. Kies daarom voor een haarverf van kapperskwaliteit. Deze haarverf bevat geen ammonia en PPD en is daarom veel zachter voor je haar dan reguliere haarverf die je koopt bij een drogist. Door te kiezen voor een haarverf zonder ammonia, krijg je een natuurlijk resultaat zonder het ‘plakkaat’ effect.

2. Bepaal de juiste kleurhoogte

Iedere haarverf is anders. Het is daarom belangrijk om de kleuren van de desbetreffende haarverf te vergelijken met de kleur die jij graag wil.

Kom je er niet helemaal uit? Vraag je kapper dan om hulp. Bel hem of haar op of stuur een berichtje. Je kapper weet het best welke kleurhoogte er altijd bij jou wordt gebruikt, zodat je een idee hebt in welke richting je moet zoeken.

3. Het verven van je uitgroei

Zodra je de verf in huis hebt, kun je aan de slag. Bedek je wasbak en andere delen waar je denkt te gaan knoeien met kranten. Zo voorkom je vlekken. Smeer je voorhoofd en oren in met een vette crème, dit voorkomt vlekken op je huid.

Verdeel je haar in vier delen door een verticale en horizontale scheiding te trekken. Zet drie delen vast en begin bij het losse deel. Hier trek je scheidingen van ongeveer een centimeter uit elkaar, die je inzet met verf. Dit herhaal je bij de andere delen totdat je hele uitgroei is ingezet met verf.

4. Opfrissen van de lengtes

Wil je naast je uitgroei, ook de lengtes een beetje ‘opfrissen’? Voeg dan een derde deel water toe bij de overgebleven verf in je bakje. Met dit mengsel verf je de lengtes de laatste twintig minuten mee. Door water bij de verf te doen, voorkom je dat de kleur gaat stapelen, maar krijgen je lengtes toch weer een frisse tint.

5. Wassen en drogen

Wanneer de inwerktijd is verstreken, was je jouw haar met een milde shampoo en spoel je het na met een conditioner. Een conditioner sluit de haarschubben, waardoor jouw nieuwe kleur langer mooi blijft. Laat je haar opdrogen aan de lucht of föhn het droog et voilà: jouw uitgroei is als sneeuw voor de zon verdwenen. Zo kom je die lockdown wel door!

Beauty
  • Elegance
  • BrunoPress