Aha! Zó voorkom je dat je beddengoed draait in de droger

Maakt het draaien van een wasje net iets minder 'vervelend'!

voorkomen beddengoed

Draait jouw beddengoed ook zo vervelend in elkaar als je het in de droger doet? Dan hebben we goed nieuws: dat valt namelijk te voorkomen.

Voorkomen

Je was doe je in de droger met één intentie: dat het er droog uitkomt. Wanneer je beddengoed in elkaar draait in de droger, gebeurt dat helaas niet even goed. Gelukkig zijn er verschillende manier om dit te voorkomen. Voor de eerste manier heb je slechts een elastiekje nodig.

Elastiekje

Soms heeft beddengoed een rits of knoopjes aan de onderkant, dus dan kun je het dichtmaken voordat je het wast. Je beddengoed draait dan minder in elkaar en je laken kan niet per ongeluk in je bedsprei terecht komen. Heeft die van jou geen knoopjes of een rits? Gebruik dan een elastiekje om het uiteinde bij elkaar te knopen, of gebruik hier simpelweg sokkenknijpers voor.

Was opvouwen

Een andere manier om te voorkomen dat verscheidene stukken beddengoed in elkaar draaien is door je beddengoed eerst op te vouwen. Opvouwen, horen we je denken. Inderdaad, opvouwen. Door dit te doen kun je voorkomen dat je wasgoed een grote bal vormt in de droger of in de wasmachine. Makkelijk, toch?

Lifestyle
  • Dingen voor Vrouwen
  • iStock