Vrouw meldt zich twee dagen ziek en krijgt een geweldige reactie van haar baas

Madalyn Parker wilde twee dagen vrij vanwege 'mentale redenen'. Haar manager reageerde geweldig.

Lees ook

Madalyn Parker wilde twee dagen vrij. Niet omdat ze kampte met een griepje, maar om een speciale reden. De jonge werknemer had ‘mentale problemen’ en besloot daar eerlijk over te zijn tegen haar werkgever in een e-mail. Haar manager reageerde geweldig. 

Voorbeeld

Lees ook: Zo zorg je ervoor dat je niet te weinig betaald krijgt

“Hey team, ik neem vandaag en morgen vrij om me te focussen op mijn mentale gezondheid. Hopelijk ben ik volgende week terug, fris en voor de volle 100 procent,” schreef Madalyn in haar e-mail. Haar manager antwoordde vrijwel meteen: “Ik wil je persoonlijk bedanken voor het versturen van dit soort e-mails. Het herinnert me er elke keer aan hoe belangrijk het is om ook voor mentale problemen ziekteverlof op te nemen. Dat dit nog niet standaard gebeurt in andere bedrijven, verbaast me. Je bent een voorbeeld voor ons allemaal”.

Controversieel

Lees ook: Op deze leeftijd ben je het minst gelukkig met je baan

Haar manager noemt Madalyn een voorbeeld omdat ze eerlijk zegt dat ze vrij neemt om haar mentale problemen op te lossen. Madalyn was zo overdonderd door de reactie van haar manager, dat ze de e-mailconversatie heeft gedeeld op social media. Het bericht werd binnen no time duizenden keren gedeeld. De manager is geschrokken van alle reacties die zijn mail heeft veroorzaakt. “Ik had het niet verwacht, maar ik ben blij dat ik een positieve impact heb gehad op zo veel mensen”, laat hij weten. “Veel mensen zeiden dat ze graag een baas hadden gehad zoals ik, die gaf om hun mentale gezondheid. En heel wat mensen feliciteerden me met wat ik had geschreven. Ik kan niet geloven dat dit zo controversieel is.” 

Inspirerend: deze baas betaalt de bruiloften van zijn werknemers

Beeld: Liselore Chevalier

Laatste nieuws

Zie ook