Waarom je beter in een Chanel-tas kunt investeren dan in vastgoed

De tassen zullen in waarde blijven stijgen.

Lees ook

De aankoop van een Chanel-tas is iets waar je vaak jarenlang over nadenkt. Snappen we, want het is een behoorlijk bedrag wat je uitgeeft. Maar misschien ga je na onderstaand onderzoek iets minder twijfelen. Sterker nog, waarschijnlijk wil je na het lezen van dit artikel per direct jouw droomtas bemachtigen.

Jaren 50

Baghunter, dé online shop op het gebied van high-end merken, deed onderzoek naar de waarde van de Chanel-tas en wat blijkt: die is sinds haar lancering alleen maar in waarde gestegen. Midden jaren vijftig viel het allemaal nog mee, toen hoefden de dames omgerekend slechts 195 euro te betalen voor een Chanelletje, maar in de jaren negentig werd dat al zo'n 1025 euro. Op dit moment kost een echte Chanel 2.55 maar liefst rond de 4350 euro. We kunnen daar met hulp van Baghunter uit opmaken dat de tas sinds 1955 enorm in waarde is gestegen.

Investering

Het is bovendien niet waarschijnlijk dat het gedaan is met die waardevermeerdering; zowel de klassieke 2.55 als de Boy Bag zullen in prijs stijgen. Een investering waard, toch?

Bron: Beau Monde | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook