doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_menu_allpages');

5 tips die kunnen helpen om je baan wat leuker te maken

Creëer een andere mindset, zodat je weer iets meer plezier in je job krijgt.
doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_image_article');
baan leuker maken

Je hebt het vast wel eens meegemaakt: een baan die niet uitdagend is, nergens naartoe leidt of waar je met verschrikkelijke collega's samenwerkt. Het liefst sta je op en neem je ontslag, maar helaas werkt het in de praktijk anders. Wat je er wél aan kunt doen? Een andere mindset creëeren, zodat je weer iets meer plezier in je job krijgt. Hieronder vijf tips.

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_top_article');

1. Stop met klagen over je baan

Vooral met collega's is dit een no go. Negatief over je werk praten met een collega zorgt ervoor dat je je baan nog meer gaat 'haten'. Wil je toch even je hart luchten over bepaalde zaken? Doe dit dan met je partner of met een goede vriendin.

2. Schrijf pluspunten op

Concentreer je op de positieve dingen, dat maakt het een stukje makkelijker. Schrijf elke keer als je een pluspunt ziet op, waardoor je een concrete lijst krijgt die je een positiever perspectief geeft.

3. Beloon jezelf

Daag jezelf uit met kleine, specifieke doelen die je kunt meten. Spreek bijvoorbeeld met jezelf af om een week lang niet hardop te klagen. Als dit gelukt is, trakteer jezelf dan op een goede kop koffie van die ene hippe tent, een bubbelbad of dat ene boek die je al zolang op je wishlist hebt staan.

4. Pak nieuwe kansen aan

Als je je takenpakket niet meer uitdagend vindt, neem dan zelf het initiatief en vraag aan je baas of er andere opdrachten zijn die je kunt doen. Nieuwe uitdagingen zorgen vaak voor motivatie, waardoor je je baan misschien weer iets leuker gaat vinden.

5. Plan leuke activiteiten

Toegegeven: dit gaat een stukje lastiger met de harde lockdown én avondklok. Maar probeer toch iets leuks te plannen in je vrije tijd met een goede vriendin, je partner of met jezelf. Volg dat ene sportlesje online waar je altijd een boost van krijgt, host een pubquiz met je vrienden of bekijk online een tentoonstelling om nieuwe ideeën op te doen. Wat het ook is, als je minimaal één leuke activiteit per week hebt, kan dit ervoor zorgen dat je meer tevreden naar je werk toe gaat.