5 redenen waarom sporten belangrijker is voor je mind dan je lichaam

Nummer #5 is zo fijn!

Lees ook

De nummer één reden dat het grootste deel van de mensen naar de sportschool gaat? Jep, een afgetrainde bikinibody. Maar ook je geest heeft er baat bij; soms is sporten nog belangrijker voor je mind dan voor je lichaam. Wij sommen vijf redenen voor je op.

1/ Het maakt je slimmer
Ga je regelmatig naar de sportschool, dan worden de neurogenesis gestimuleerd wat de aanmaak van nieuwe hersencellen betekent. “Dit zorgt ervoor dat je je beter kunt focussen en sneller leert”, aldus Hilary Rowland van Boom Cycle tegenover Metro UK.

2/ Het vermindert stress
“Sporten vermindert stress, wie heeft dat niet nodig?”, vraagt Hilary zich af. Regelmatig sporten zorgt ervoor dat de hoeveelheid noradrenaline toeneemt. Dit stofje werkt tegen stress.

3/ Het maakt creatiever
“Sporten kan je creativiteit tot twee uur na je work-out vergroten”, legt ze uit. Meerdere onderzoeken hebben uitgewezen dat wandelen zorgt voor nieuwe ideeën en je gemakkelijker tot oplossingen kunt komen. Maar het werkt alleen als je regelmatig sport.

4/ Het houdt je geheugen scherp
Niet alleen je lichaam, maar ook je geheugen krijgt een flinke boost van sporten. “Daarnaast zorgt het ervoor dat je geheugen er minder snel op achteruit gaat naarmate je ouder wordt. In feite wordt de capaciteit van je hersenen groter wat ervoor zorgt dat je dingen beter kunt onthouden.”

5/ Het maakt je vrolijker
Zoals al vaker benoemd zorgt sporten voor de aanmaak van endorfines, wat ook wel het gelukshormoon wordt genoemd. Dit zou ervoor zorgen dat het risico op depressies en angsten wordt verminderd, plús je zelfvertrouwen zou erdoor op vooruit gaan.

Waarom je nooit mag sporten met een kater

Bron: Happy in Shape | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook