Waarom je je dagcrème niet voor ’s nachts moet gebruiken

Helaas...

Lees ook

Je gezicht schoonmaken is meer dan er alleen even een doekje over halen. De meeste vrouwen hebben dan ook een kast vol potjes en smeersels, waarvan de dag- en nachtcrème het meest worden gebruikt. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen die twee?

Het is je vast weleens gebeurd dat er een potje leeg was en je niks meer in huis had. Uit noodzaak gebruik je dan maar je dagcrème voor in de avond of juist je nachtcrème voor overdag. Kan vast geen kwaad, toch? Wel dus.

Er zijn niet voor niets twee soorten crèmes, en het is dan ook niet bevorderlijk voor je huid om deze twee om te wisselen. Naast dat je huid een complex orgaan is dat met een biologische klok werkt, heeft het ook verschillende ingrediënten nodig op verschillende momenten. 

Verschil

Waar je huid ’s nachts bezig is met herstellen door het aanmaken van nieuwe cellen, staat-ie overdag in de beschermingsmodus om zich te beschermen tegen de stralen van de zon en alle rondvliegende schadelijke stofjes. Daarom heeft je huid overdag andere ingrediënten nodig dan in de nacht, waardoor er uiteindelijk dus twee potjes met verschillende crèmes ontwikkeld zijn. 

Deze haartips voor het warme weer had je eerder willen weten >

Bron: Grazia | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook