Waarom het goed is om je snooze button voortaan te laten voor wat het is

You will thank us later!

Lees ook

Elke minuut die je langer in bed kan blijven liggen koester je en de snooze knop is ’s ochtends je allerbeste vriend. Het zal je vast bekend voorkomen, wanneer jij niet diegene bent die ’s ochtends als eerste het bed uitspringt. Het is misschien makkelijker gezegd dan gedaan, maar die snooze knop kan je voortaan beter laten voor wat het is. 

Het blijven snoozen in de ochtend is niet bepaald goed voor je gezondheid en bevorderlijk voor je gemoedstoestand is het allerminst. “De snooze button vertelt je eigenlijk gewoon dat je jezelf niet genoeg slaap hebt gegund”, vertelt Elizabeth B. Klerman, professor aan de Harvard Medical School. Volgens haar is het dan ook van belang dat je de snooze knop een keer laat voor wat het is en direct – wellicht met heel veel tegenzin – uit bed gaat. Volgens haar doet het niet alleen veel goeds voor je gemoedstoestand, maar heeft het ook effect op je hersenen. Ook zul je hierdoor merken dat je opeens veel meer tijd overhoudt, waardoor je de dag gelijk productief begint. 

“Wanneer je de snooze knop gebruikt, reageer je heel erg rationeel. Je zegt eigenlijk tegen jezelf ‘Laat me weer slapen’”, waardoor je daarna vaak in tijdnood komt en je je dag gelijk gehaast begint. Probeer morgen dus een keer je snooze knop te laten voor wat het is en je zult merken dat je zeeën van tijd hebt. Enne, zo heb je gelijk dat kopje koffie niet meer nodig om wakker te worden, aangezien je daar ruim de tijd voor hebt gehad. 

Je telefoon checken voor het slapen is schadelijk voor je gezondheid

Bron: Vogue USA Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook