Tekenen dat jouw collega verliefd op je is

Herkenbaar?

Lees ook

Of het handig is valt te betwisten maar soms gebeurt het: je wordt verliefd op een van je collega’s. Het kan zorgen voor ongemakkelijke situaties op de werkvloer, helemaal als het niet wederzijds is. Hoe je merkt of hij verliefd is op jou? Let op de volgende tekenen:

1/ Hangt hij veel bij jouw bureau of loopt hij opvallend vaak langs, terwijl hij daar eigenlijk niets te zoeken heeft? Dat kan betekenen dat-ie geïnteresseerd is in je. Let daarnaast op zijn lichaamshouding: lacht hij zenuwachtig als hij langsloopt?

2/ Onthoudt hij alle (kleine) dingen die je zegt? Als hij in detail onthoudt wat je dit weekend gaat doen, wat je lievelingseten is en wanneer je jarig bent ziet hij je wellicht als meer dan alleen een collega.

3/ Als hij over allerlei onderwerpen – ook niet werk gerelateerde – jouw mening wil weten, probeert hij zo veel mogelijk een gesprek met jou aan te knopen. Hij is benieuwd naar jouw visie op bepaalde zaken om te kijken of die matcht bij die van hem.

4/ Hoe is de collega in kwestie in groepsverband? Hoe reageert hij op jou ten opzichte van hoe hij op anderen anticipeert? Het kan natuurlijk ook gewoon amicaal bedoeld zijn; ga op je gevoel af.

5/ Blijft hij altijd langer hangen als jij moet overwerken terwijl hij eigenlijk allang zijn to do-list heeft afgewerkt? *Alarmbellen*

Bewezen: zeurende moeder goed voor je carrière >

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook