Onderzoek: grootste deel zzp’ers werkt op kantoor

En dit is de belangrijkste eis als ze wél in een koffietentje gaan werken.

Lees ook

Het voordeel van zzp’er zijn is dat je zelf kunt bepalen waar je gaat werken. Of dat nu in een koffietentje is of op het terras, zolang jij je laptop kunt openklappen en werkende wifi hebt is er niets aan de hand. Toch blijkt dit stereotype beeld dat veel mensen van zzp’ers in hun hoofd hebben niet te kloppen. Volgens onderzoek werkt het grootste deel namelijk gewoon op het kantoor of de locatie van de opdrachtgever.

Dat het grootste deel van de zzp’ers buitenshuis werkt, is met 9 op de 10 zelfstandigen duidelijk – zo blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 1.656 zzp’ers. Bijna 90 procent doet dat echter niet in koffiebarretjes maar meestal op het kantoor van de opdrachtgever. Wordt er wel in een koffietentje gewerkt dan is goed werkende wifi de belangrijkste eis, zo blijkt uit een poll van RTL Nieuws.

Opvallend is wel dat jonge zzp’ers relatief minder vaak bij hun opdrachtgever op locatie werken. Zij kiezen vaak voor een plek waar ze een bureau kunnen huren. “Hier werk je in een inspirerende, professionele omgeving met gelijkgestemden”, aldus Remco Boelens van Het Nieuwe Kantoor tegenover RTL Nieuws. “Ook wordt er vaak onderling zaken gedaan.”

Bewezen: zzp’ers zijn vaker single >

Bron: RTL Nieuws | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook