Wat? Deze nieuwe Facebook-functie zorgt voor nog minder privacy

Dit vinden wij een hele heftige...

Lees ook

Scroll je door je Facebook-tijdlijn, dan is het je vast weleens opgevallen dat je achtervolgd wordt door de schoenen die je vijf minuten eerder had gegoogeld. Dit heeft alles te maken met cookies en de instellingen van jouw Facebook-account, want wist je eigenlijk wel dat je flink in de gaten gehouden wordt door bedrijven middels jouw account?

Naar verluidt wil Facebook een nieuwe functie introduceren: een tool waarmee ze je emoties kunnen vastleggen via de camera aan de voorkant van je telefoon. Dit zou het sociale medium willen doen door foto’s te maken terwijl je scrolt, zodat ze je reacties op bepaalde advertenties en posts kunnen tracken. Op deze manier zouden de berichten die je tegenkomt nog beter op jou afgestemd kunnen worden.

Of de functie er echt komt, is nog niet bevestigd; deze zou nog niet goedgekeurd zijn. Waar we wel zeker van kunnen zijn, is dat we dan nog beter moeten waken over onze privacy. De app dan maar verwijderen van onze telefoons? Er is nóg een goede reden om dat te doen, daarover lees je HIER.

Zó veel stagevergoeding krijg je bij Facebook op jaarbasis >

Bron: CB Insights, NSMBL | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook