Deze tentoonstelling mag je als modeliefhebber absoluut niet missen

Weekendtip!

Lees ook

Modeliefhebbers, opgelet! In het Amsterdam Museum is vanaf 9 juni een tentoonstelling te zien van mode-iconen Puck Kroon en Hans Kemmink. Verwacht honderden kledingstukken, afkomstig van particulieren uit het hele land, aangevuld met stukken uit de museumcollectie.

Aan de hand van verschillende thema’s word je meegenomen door de ‘Puck & Hans – couture locale’-tentoonstelling. Deze laat zien dat de ontwerpen van het duo na tientallen jaren nog steeds een inspiratiebron zijn voor velen. De thema’s variëren van het kleurrijke ‘Birds of Paradise’ tot de keiharde zakenwereld. De kledingstukken zijn met elkaar gecombineerd door gastconservator Maarten Spruyt.

‘Puck & Hans – couture locale’ is van 9 juni t/m 3 september 2017 te zien in het Amsterdam Museum.

Over Puck & Hans

Het echtpaar Puck Kroon (1941) en Hans Kemmink (1947) vormt samen het modische duo Puck & Hans. Vanaf de jaren zestig boekten ze internationaal succes als ontwerpersduo met hun creaties die zich kenmerken door een mix van kwaliteit, exclusiviteit en speelsheid. In 1967 openden ze een eigen winkel in Den Haag, zeven jaar later een winkel in Amsterdam.

Een kersverse uitagenda met tips voor juni >

Bron: Amsterdam Museum | Beeld: Carmen Kemmink

Laatste nieuws

Zie ook