Hele dag gezeten? Dan zou je deze oefeningen moeten doen

En het hoeft echt niet veel tijd te kosten!

Lees ook

Als jij een kantoorbaan hebt, is de kans groot dat jij van negen tot vijf zittend doorbrengt. Niet bevorderlijk voor je hoeveelheid beweging op een dag, want die 10.000 stappen én dertig minuten beweging per dag zitten er waarschijnlijk niet altijd in. Om ervoor te zorgen dat je toch fit blijft, zijn er een aantal oefeningen die je – gewoon thuis! – kunt doen na een lange werkdag. 

1/ Plank

De oefening op je ellebogen en tenen zorgt niet alleen voor een strakke buik, maar ook voor een sterkere romp. Dit resulteert in een betere zithouding waardoor jij – na een paar keer trainen – aanzienlijk minder last zal hebben van je rug na een lange werkdag.

2/ Squat

Rondere billen en strakkere bovenbenen? Dan zou je vanavond nog moeten beginnen met squats. Daarnaast krijgen je heupen de beweging die ze nodig hebben en dat is precies wat je nodig hebt als je een hele dag zit. De work-out voor de mooiste billen? Dat is deze.

3/ Lunge

Weer een oefening om je benen te trainen. Lunges zorgen er op hun plaats voor dat je lichaam en vooral je benen losser worden.

4/ Mountain climbers

Net als de plank zorgen mountain climbers ervoor dat je houding in je bureaustoel beter wordt. Daarnaast hebben ook je knieën en heupen er baat bij.

5/ Bridge

Als er één oefening is die je niet mag overslaan, is het wel de bridge. Je benen, romp én rug worden er sterker door, waardoor je een kleinere kans hebt op rugklachten en minder snel last zult hebben van je knieën.

Naast al deze oefeningen is het belangrijk om cardio te blijven doen. Ga als het kan met de fiets naar je werk of neem de trap in plaats van de lift. Je zult merken dat je je stukken fitter voelt!

Zo begin jij je werkweek vol nieuwe energie >

Bron: Hello Giggles | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook