Hotspots: 5 x eten en drinken in België

Waar je moet zijn voor de beste lunch, lekkerste diners en fijne wijntjes?

Lees ook

Een weekend eten en drinken in België is altijd een goed idee. Waar je moet zijn voor de beste lunch, lekkerste diners en fijne wijntjes? 

ANTWERPEN
Savage
Nieuwkomer Savage is een knappe viskeet, waar je kreeft in alle soorten en maten kunt eten. Een hele met friet, een halve in een zachte brioche of de goddelijke lobster bisqueIn de leuke Kaasstraat.
Kaasstraat 3-5, savagedining.com

KNOKKE-HEIST
Côte Belge
Het Bloemendaal aan Zee van België, dat is Knokke- Heist. Een van de leukste hotspots dicht bij het strand is bar-bistro-strandtent Côte Belge. De keuken is tot laat open en in het weekend is er een dj. Fijn om na een strandwandeling neer te ploffen voor een ‘prachtige wijn’ en verse vis.
Sasstraat 53, cotebelge.be

GENT
Holy Food Market
De Belgen moesten lang wachten op hun eigen foodhal, maar ze hebben wel de mooiste. Het aanbod food in de prachtige Baudelo-abdij is breed: van Maleisisch tot Libanees en van champagne tot bier. Beverhoutplein 15, holyfoodmarket.be

BRUSSEL
Humphrey
Chef Yannick Van Aeken stond jaren in de keuken van René Redzepi – je weet wel, die van Noma, een van de beste restaurants ter wereld. Hij besloot iets voor zichzelf te openen, et voilà: Humphrey werd geboren. Alle kleine gerechten zijn geïnspireerd op de Aziatische keuken. Het is de bedoeling dat je deelt; fijn, want er valt veel te proeven.
St-Laurensstraat 36-38, humphreyrestaurant.com

ANTWERPEN
Gå Nord
Timothy Tynese, de Nederlandse chef van dit nieuwe restaurant, gelooft in de Japanse wabi- sabi-filosofie, waarin rust en eenvoud centraal staan. Hij houdt ook van de pure Scandinavische keuken. In het midden van de zaak staat een vleesrijpingskast, waar je zelf je stukje vlees kunt uitkiezen.
Hardenvoort 5, ganord.be

Altijd op de hoogte blijven van de leukste en nieuwste hotspots? Je leest het iedere maand in Marie Claire!

9 redenen om deze zomer naar Malta te gaan >

Tekst: Yeliz Çiçek | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook