Deze dingen maken je cv een stuk interessanter

Vooral nummer 1 is he-le-maal niet erg.

Lees ook

Je zoektocht naar een nieuwe baan begint bij het opstellen van een sterke sollicitatiebrief en een goed cv. Kan jouw cv wel een boost gebruiken om het vinden van die baan een stuk soepeler te laten verlopen? Dan moet je deze dingen zeker niet laten (en ze zijn helemaal niet erg!):

1/ Ga reizen

De mooiste plekken van de wereld ontdekken en daarmee je cv een upgrade geven? Zeker weten. Door nieuwe plekken te ontdekken laat je zien dat je avontuurlijk en zelfstandig bent. En dat is voor geen enkele baan een nadeel.

2/ Doe vrijwilligerswerk

Of je wel of geen vrijwilligerswerk doet en wat voor baantje je dan precies gekozen hebt, zegt veel over je persoonlijkheid en karakter. Hieruit kunnen bedrijven opmaken waar jouw interesses liggen en zien hoe behulpzaam je bent.

3/ Schrijf je in voor cursussen

Leren doe je tijdens je opleiding en tijdens je werk, maar het betekent natuurlijk niet dat het hier op hoeft te houden. Om je kennis te verrijken is het slim om cursussen te doen, het liefst in het vakgebied waar jij in wil werken.

4/ Zet wat van je werk online

Benut je LinkedIn-profiel zo goed mogelijk en vergeet niet dat het veel meer is dan een papieren cv. Zo kun je ook linkjes toevoegen naar werk dat je ooit gedaan hebt. Nooit verkeerd om je potentiële toekomstige werkgever alvast een beeld te geven van jouw kunnen.

5/ Doe meer stages

Kun je (nog) geen baan vinden in de branche waarin jij zou willen? Doe dan meer ervaring op door middel van stages. Het verdient een natuurlijk een stuk minder goed, maar al die extra werkervaring zal je in de toekomst alleen maar helpen.

6/ Bouw een eigen website

Als jij op je cv kunt zetten dat je een eigen website hebt, geeft dit de werkgever de kans om op een gemakkelijke manier extra informatie over jou op te zoeken. Dit zal hij dan eerder doen dan op jouw persoonlijke Facebook-pagina rond te neuzen.  

Deze eigenschap moet je hebben om meer te verdienen >

Bron: Elite Daily | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook