Wil je een gezonde baby? Dan moet je nu al dit huisdier nemen

Grote kans dat jij al goed zit!

Lees ook

Ben jij in blijde verwachting van een kleine spruit of houd jij je nu al bezig met hoe je in de future een gezond mogelijk kind op de wereld gaat brengen? De wetenschap helpt een handje en vertelt je het geheim voor een healthy baby. Je zou namelijk een huisdier moeten nemen tijdens of vlak na je zwangerschap, en dat zou een hond moeten zijn.

Waarschijnlijk denk je dat een pasgeboren baby en een hond niet de beste combinatie zijn. Je zult je handen vol hebben aan je kind maar moet ook nog tijd vrij maken voor je hond. Data van de University of Alberta bewijst echter dat het wel heel goed samengaat en zelfs een goede invloed op elkaar heeft. Gezinnen met een harig huisdier – met name een hond – zouden namelijk kinderen op de wereld brengen die twee soorten bruikbare darmbacteriën (lees: Ruminococcus en Oscillospira) in zich hebben. Volgens Metro UK zijn deze beide gelinkt aan een verlaagde kans op obesitas en minder risico op allergieën.

Om tot deze conclusie te komen werden 746 kinderen en hun moeders gedurende drie jaar onder de loep genomen. De moeders (in de dop) werden ondervraagd over de thuissituatie en of zij wel of geen huisdieren hadden tijdens of na de zwangerschap.

Reden om een einde te maken aan je huisdiertwijfels en gewoon een hond in huis te nemen?

Op deze leeftijd heb je de meeste kans om zwanger te worden >

Bron: Metro UK | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook