Lui? Dat is een teken van intelligentie

Lucky you?

Lees ook

Verkies jij een avond bankhangen ver boven een uur sporten na werktijd? Je voelt je misschien schuldig, maar dat is nergens voor nodig. Uit recent onderzoek blijkt namelijk dat luiheid een teken is van hoge intelligentie.

Onderzoekers van de Florida Gulf Coast University nam een groep studenten onder de loep. Zij moesten een enquête invullen waarbij ze bepaalde stellingen voorgeschoteld kregen, zoals ‘Ik denk alleen hard na als het echt moet’ en ‘Ik hou van uitdagingen waarbij ik nieuwe oplossingen moet bedenken’. Aan de hand daarvan werd de groep opgesplitst in dertig denkers en dertig non-denkers.

De zeven dagen erna moesten beide groepen een armband dragen die hun activiteit mat. Uit de resultaten bleek dat de groep denkers fysiek veel minder actief was dan de groep non-denkers; tijdens het weekend was de activiteit van beide groepen vrijwel gelijk.

Volgens de onderzoekers is het gemakkelijk te verklaren: non-denkers zouden sneller verveeld raken, waardoor ze hun tijd moeten vullen met fysieke activiteiten. Maar hoe slim ze ook zijn, denkers zouden volgens de onderzoekers meer moeten doen aan lichamelijke beweging voor een betere gezondheid.

Bewezen: kale mannen zijn knapper, intelligenter én succesvoller >

Bron: The Independent | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook