Bewezen: de slechtste banen voor je nachtrust

Oei, moet jij je zorgen maken?

Heb jij last van slapeloze nachten omdat jij de stress van de werkvloer meeneemt naar huis? Geen goede zaak. Het US Centers for Disease Control and Prevention was benieuwd naar de banen die het schadelijkst zijn voor je nachtrust en kwam tot een opvallende uitkomst.

Voor het onderzoek werden 179.621 werknemers uit meer dan 29 Amerikaanse staten onder de loep genomen. Hieruit bleek dat telefonisten het ’t zwaarst hadden. Daarnaast hebben mensen die in het openbaar vervoer, de horeca en de entertainmentsector werken het ook niet makkelijk. Mensen die in de luchtvaart, het onderwijs of management werken hebben het volgens het onderzoek het makkelijkst.

“Dit onderzoek toont aan dat er een verband is tussen je werk en de kwaliteit van je slaap”, aldus co-auteur Taylor Shockey tegenover de Huffington Post. “Erg interessant, want een slaaptekort kan veel negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid.”

Hoe het komt dat werken in het openbaar vervoer ‘zwaarder’ is dan werken in de luchtvaart? “Hoogstwaarschijnlijk door het beleid: piloten moeten verplicht tien uur rusten tussen de vluchten door, terwijl dat bij machinisten niet het geval is.”

Bewezen: van deze studies krijg je het snelst spijt >

Bron: Huffington Post | Beeld: iStock

Laatste nieuws