Schokkend: waarom je nooit elastiekjes om je pols moet dragen

Oei...

Lees ook

Als je je haar vaker los draagt dan vast, is het toch handig om een elastiek bij je te dragen. Je weet immers maar nooit wat er gebeurt en of je gek wordt van dat haar in je gezicht, en zo heb je altijd de oplossing bij de hand.

Maar of het zo’n goed idee is? De Amerikaanse Audree Kopp ondervond aan den lijve dat je het beter niet kunt doen. Er groeide namelijk een knobbel op haar pols dat groter en groter werd, en hoewel ze antibiotica slikte bleef het groeien. Na verder onderzoek bleek dat haar glitterelastiek – dat de vrouw altijd om haar pols droeg – de oorzaak was; het ding had maar liefst drie infecties veroorzaakt.

Volgens de dokter die haar opereerde, lag het aan de bacteriën die zich hadden genesteld in het elastiek. Deze bacteriën waren bij Audree via haar poriën haar lichaam ingedrongen. Gelukkig was ze er op tijd bij; het had veel slechter kunnen aflopen als de bacteriën eenmaal in de bloedbaan waren beland. “Er zijn ook verhalen van mensen die in coma zijn geraakt”, aldus Audree. “Het had veel erger kunnen aflopen.”

De kans is niet groot dat het je overkomt, maar het kán wel. En een gewaarschuwd mens telt voor twee…

Tips om je haar sneller te laten groeien >

Bron: Popsugar | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook